O modalitate simplă de a scapa de furnici la pomii fructiferi

 Primăvara este perioada în care vremea se încălzește, iar natura prinde viață. Pomii fructiferi înfloresc și își scot noile frunze gata pentru sezonul de creștere. Seva bogată în zahăr se ridică din rădăcinile pomilor fructiferi pentru a alimenta creșterea noului sezon.

Grădinarii așteaptă cu nerăbdare începutul primăverii, dar la fel și furnicile! Aceste mici creaturi păstrează ascunse în cuiburile lor un depozit de afide și solzi, pe care le-au păstrat în siguranță peste iarnă. Ei așteaptă până când apare o nouă creștere, apoi iau afidele și scot la o creștere moale și nouă, astfel încât să poată astfel de seva copacului și să emane miere, pe care furnicile o recoltează. Furnicile cresc în mod activ aceste insecte dăunătoare și le protejează de insectele benefice care pradă afidele și solzii.

Afidele sunt insecte alunițe prin toate etapele lor de viață și se pot deplasa, dar insectele solzice în stadiul lor adult devin fixate pe loc sub o coajă protectoare, ceară. Insectele dăunătoare care sug sevă slăbesc pomii fructiferi prin reducerea cantității de zaharuri disponibile de care pomii au nevoie pentru a înflori, a produce noi creșteri, a da fructe și a le coace. Acestea reduc vigoarea copacilor și, de asemenea, răspândesc virușii plantelor și, prin urmare, ar trebui să fie controlate în grădină.


Atunci când aceste insecte care sug sevă sunt separate de furnicile care le păzesc, ele sunt rapid eliminate de insecte benefice, cum ar fi buburuzele, aripioarele, muștele și viespii parazite.


Furnicile păzesc și protejează afidele și solzii de insectele benefice care le mănâncă. Buburuzelor le place să mănânce afidele! O modalitate de a preveni furnicile să se cațără în copaci pentru a plasa afidele și scara pe noi creșteri și pentru a le împiedica să protejeze dăunătorii care sunt deja acolo, este prin lipirea pomilor fructiferi .


O altă modalitate este de a folosi capcane care le redirecționează departe de copaci și în capcane cu momeală care le elimină.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii