Cand si cu ce fertilizam usturoiul primavara ?

 Usturoiul este o plantă ușor de cultivat. Există cazuri în care gradinarii nu au avut prea multă grijă de el, dar au primit totuși o recoltă buna. Dar, usturoiul s-ar putea să nu fie suficient de aromat. Dacă nu doriți să se întâmple asta, fertilizați plantele de usturoi.


În timp ce semăna cateii de usturoi, adăugarea de compost funcționează ca un îngrășământ excelent pentru a oferi acel impuls inițial de nutrienți. În continuare, fertilizați plantele de usturoi când apar frunzele primăvara cu un îngrășământ echilibrat (NPK 10-10-10). De asemenea, puteți adăuga îngrășământ organic, cum ar fi compost sau gunoi de grajd. 


În cele mai multe cazuri, adăugarea de compost sau gunoi de grajd este suficientă. Dar totuși, puțin îngrășământ poate ajuta la producerea de usturoi aromat. Există multe lucruri de știut despre fertilizarea plantelor de usturoi. Majoritatea grădinarilor adaugă doar compost sau gunoi de grajd în timpul plantării pentru a crește calitatea și fertilitatea solului și pentru a nu fertiliza în continuare. Deși compostul sau gunoiul de grajd ajută la adăugarea suficienților nutrienți în sol, trebuie să aplicați îngrășăminte atunci când apar bulbii.

Aplicați acest îngrășământ la fiecare 3-4 săptămâni primăvara și vara. 

Când planta este în stadiul inițial, folosiți mai mult azot și mai puțin potasiu.

Odată ce planta crește, folosiți mai mult potasiu, dar mai puțin azot.

Chiar înainte ca bulbii să înceapă să se umfle, fertilizați încă o dată, dar ușor. 

Nu mai folosiți îngrășăminte bogate în azot după aceea.

Comentarii