Tratamente naturale pentru paduchii la gaini

 Din păcate, există mai mult de un tip de păduchi de pui care vor fi atrași de turma ta de gaini. Iată câteva dintre cele mai comune:


Acarienii de păsări nordice: Fiind cel mai frecvent tip de acarieni de păsări găsite la păsări, acarienii de păsări de curte pot fi dificil de detectat devreme. Dacă vezi grupuri albe de ouă în jurul tijei penelor de pui, știi că este un acarien de păsări nordice.

Acarienii Roost Roost: Foarte asemănători cu Northern Fowl Mite, sunt acarienii Red Roost. Dar, spre deosebire de omologii lor, acești ectoparaziți (un parazit care trăiește pe sau în piele) nu își trăiesc întregul ciclu de viață asupra păsărilor. Dacă pasărea ta este infestată cu acarieni, vei observa că acești dăunători ies să se hrănească cu păsările doar noaptea.

Acarienii picioarelor solzoase: dacă picioarele puiului tău arată puțin solzoase sau cruste, este posibil să fi căzut victime ale acarienului picioarelor solzoase. Din păcate, acești acarieni de pui nu sunt vizibili cu ochiul liber. În schimb, ele se înfundă sub solzii picioarelor și picioarelor puiului tău, creând tuneluri și lăsând în urmă fecalele, ceea ce provoacă infecția.


Semne și simptome de păduchi sau acarieni

Deși poate părea evident, unul dintre semnele care arată că turma ta este infectată cu păduchi sau acarieni este dacă par să se îmbrace prea mult. Gândul la acești dăunători îi face pe cei mai mulți dintre noi să mâncărim, așa că imaginați-vă cum trebuie să vă simțiți păsările! Deci, dacă observați că păsările vă ciugulesc pene mai mult decât de obicei, poate doriți să le verificați puțin mai atent.


Când vă inspectați păsările, veți dori să le despărțiți penele și să căutați dăunătorii și grupurile de ouă pe care le-am menționat mai sus. Dacă ați avut vreodată de-a face cu păduchi umani sau purici la animalele dvs. de companie, acarienii de pui arată foarte asemănător.


Dacă nu vedeți încă niciunul dintre acești paraziți sau grupuri de ouă, poate fi prea devreme pentru a observa. Alte câteva semne timpurii pe care le puteți urmări sunt pierderea penelor, o reducere a producției de ouă, miezuri și faguri palide (datorită anemiei de la pierderea de sânge) sau doar un pui nefericit în general.


Este important de reținut că acarienii sau păduchii de pui nu trebuie să rămână netratate. Acest lucru nu numai că vă va stresa turma, dar la păsările dumneavoastră pot apărea anemie, șchiopătare sau chiar moarte din cauza pierderii de sânge și a stresului.


Sugerăm câteva dintre aceste tratamente naturiste pentru acarienii de pui.


Băi de praf

Dacă nu aveți o zonă de baie de praf pentru puii dvs., luați în considerare să faceți una în curte. Puii vor folosi o baie de praf în mod natural, ceea ce ajută la prevenirea multor paraziți înainte ca aceștia să devină o problemă.

Pentru a evita acarienii de pui, puteți pune niște cenușă de lemn sau pământ de diatomee de calitate alimentară (mai multe despre asta mai târziu) în zona lor de praf. Ambele sunt naturale, iar puii tăi îți vor mulțumi pentru ajutorul suplimentar împotriva dăunătorilor.

Pământ de diatomee

Pământul de diatomee (DE) poate părea înfricoșător, dar este de fapt un tip natural de rocă sedimentară. Când este măcinat, creează o pulbere albă care poate fi stropită în zona de scăldat cu praful puiului tău sau chiar direct pe pene.

Când îl utilizați, asigurați-vă că utilizați o marcă de calitate alimentară și aveți grijă să nu respirați prea mult din ea. De asemenea, veți dori să-l țineți departe de ochii puiului dvs. Dacă încă nu sunteți sigur despre asta, cenușa de lemn poate face și el trucul.

Frunze de soc puse in cotetul gainilor ajuta de asemenea, la eradicarea gainilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii