Cum pregatim arpagicul inainte de plantare

 Cum Se Prepară Arpagicul  Pentru Plantare

Cum pregătiți arpagiculpentru plantare? Ele pot fi plantate fără înmuiere, dar dacă sunt înmuiate, vor încolți mult mai repede. Cel mai bun lucru în care să le înmoaie este ceaiul de compost .


Puneți arpagicul în ceai de compost și lăsați să se întărească timp de 24 de ore înainte de plantare. Scurgeți și plantați imediat. Vor fi bine hidratate și trebuie să fie plantate rapid în pământul grădinii.


Cum Să Plantezi Ceapa Din Arpagic

Ceapa se începe cel mai bine în aer liber, deoarece este mult mai ușor pentru sistemul lor rădăcină. Desigur, pot fi începute în interior, din semințe, dacă preferați. Acest lucru ar trebui făcut cu aproximativ 2 luni înainte de ultima dată la îngheț .

Sfat: Plantarea cepelor mai apropiate le va forța să se maturizeze mai repede, iar distanța mai mare le va încetini timpul de maturitate, dar va crește ceapa mai mare. Deci, ce înseamnă asta pentru tine?


Ceapa se maturizează lent. Dacă ești un grădinar dornic, ca mine, și vrei să ieși acolo de îndată ce solul poate fi lucrat, poți să plantezi seturi de ceapă mai depărtate. Și vor avea încă timp să se maturizeze în bulbi mari de ceapă.


Dacă ai amânat sau ai decis să plantezi ceapă în ultimul moment, poate că nu este prea târziu. Plantarea lor mai apropiată le va forța să se maturizeze mai repede. Dar ceapa va avea dimensiuni mai mici. Dar și ceapa verde mică are un gust grozav!


Arpagicul de cea mai bună dimensiune pentru plantare sunt de aproximativ 1,25 cm în diametru . Dacă sunt mult mai mari decât aceasta, probabil că vor face seminte.

Inseamnă pur și simplu că ceapa produce o tulpină de floare, moment în care, va înceta să crească bulbul și va pune toată energia ei în floare. Ar trebuisă culegeți această ceapă și să o mâncați. Nu se va stoca și nu va mai crește.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii