Cum sa faci iaurt de casa

Puteți folosi lapte crud pentru iaurt?

Puteți face iaurt lapte crud, lapte organic din lapte pasteurizat obișnuit cumpărat din magazin sau chiar de oaie sau de capră. Facem iaurt cu lapte crud și rezultă un iaurt delicios de gros care nu cade ușor pe lingură. Ne folosim laptele crud pentru toate lucrurile, de la preparare la iaurt de casă, brânza noastră, băutură și zer pentru a ne face propria pâine cu aluat sau covrigi.

Laptele crud este cu siguranță direct de la un animal și nu are purificare, ceea ce înseamnă că toate bacteriile rare, acizii grași, enzimele, vitaminele și mineralele sunt lăsate să-ți alimenteze iaurtul de casă. Iaurtul cu lapte crud este încântător și plin de bacterii benefice atât din iaurt, cât și din cultura laptelui crud. Atunci când utilizați lapte crud pentru iaurt, există câțiva factori care trebuie luați în considerare împreună cu modul în care conținutul de bacterii din laptele crud afectează cultura iaurtului, stabilitatea iaurtului cu lapte crud, probabil riscurile din cadrul procesului și multe altele.

Pregătiți-vă propriul iaurt

Încălziți laptele la 60 ° C pentru a-l pasteuriza (nu fierbeți).

Răciți laptele la temperatura camerei.

Amestecați 2 linguri de iaurt starter (cumpărați-l în orice loc) per litru de lapte. 

Se acopera si se tine la cald pana se ingroasa. ...

Da la frigider.

Cât durează iaurtul crud de casă?

Folosește un tel pentru a-i oferi un amestec mai bun pentru a-și uniformiza consistența și apoi muta-l în borcane curate. Stocați iaurtul cu lapte crud la frigider și ar trebui să dureze două până la trei săptămâni. Odată ce ați activat bacteriile de acid lactic și ați început să faceți iaurt, iaurtul dvs. de casă este de obicei bun pentru mâncare timp de până la 2 săptămâni, atunci când este păstrat la frigider. Pentru recultivare, am sugerat să folosiți iaurtul în 7 zile pentru a face un nou lot.

Mai multe despre acesta reteta , in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii