Cum să faci sirop de ceapă pentru tuse

 În plin sezon de răceală și gripă, mulți oameni sunt tulburați de tuse persistentă. Tusea ta te ține treaz noaptea? Din fericire, există o serie de remedii care pot fi de ajutor. Poate doriți să faceți sirop de ceapă și să îl încercați ca medicament pentru tuse.

Există de fapt destul de multe rețete de sirop de ceapă din care să alegi.


O abordare presupune felierea unei cepe galbene și stropirea cu zahăr peste marginile tăiate. „Sucul” se colectează după aproximativ 30 de minute și se înghite o linguriță. O rețetă diferită presupune tăierea feliilor de ceapă și fierberea lor la foc mic timp de 45 de minute până la o oră în apă îndulcită cu zahăr. O linguriță sau două de sirop ar trebui să calmeze tusea.


Veți avea nevoie doar de trei ingrediente – ceapă, miere și lămâie și 24 de ore. Ceapa a fost folosită în mod tradițional pentru tuse de sute de ani. Are calități expectorante și asta înseamnă că te ajută să tusești flegmă. Așa că ar trebui să folosești siropul fie când ai o tuse neproductivă (când îți simte pieptul greu, dar nu poți tuși ce este acolo) sau o tuse productivă (când tusești muc, iar siropul te va ajuta să faci asta). mai eficient). Mierea vă va calma gâtul și are, de asemenea, calități antivirale și antibacteriene. Și lămâia este mai ales pentru aromă.


Dacă nu vă place mirosul, încercați să vă țineți de nas când îl luați. Și să te faci mai bine.


Ingrediente

2 cepe

suc de 1 lămâie

10 linguri de miere


Pregătiți un borcan mediu curat.

Curățați și tocați grosier ceapa.

Se amestecă sucul de lămâie cu miere și se toarnă peste ceapă. Închide borcanul și lasă o zi într-un loc cald.

Treceți-l printr-o sită.

Mod de utilizare Se bea o lingura de 2-4 ori pe zi.


Păstrați la frigider.


Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii