Ce flori se seamana si se planteaza primavara

 În primul rând, decideți ce flori să plantați primăvara, care vă vor oferi un „spectacol” colorat uimitor vara. Răspunsul este flori anuale. Anuale sunt plante cu flori care își trăiesc întregul ciclu de viață într-un singur sezon (de la sămânță la floare până la moarte și la crearea de noi semințe). Semințele cele mai ușor de semănat includ gălbenele, zinnia, floarea soarelui, gloria dimineții și floarea lunii, așa că aceste sfaturi de grădinărit de primăvară se vor concentra pe cele cinci.

Apoi decideți unde să le semănați. Carciumaresele și gălbenelele se descurcă bine în recipiente, la fel ca și varietatea mai mică de floarea soarelui. Cele uriașe au nevoie de mai mult spațiu. Gloria de dimineață și floarea lunii pot fi semănate în recipiente/ghivece, dar se descurcă cel mai bine atunci când sunt transplantate în pământ. Toate aceste flori vor înflori cel mai bine în plin soare, ceea ce înseamnă cel puțin șase ore de soare. pe zi, inclusiv unele dimineața. Expunerea lor la soare mai puțin va duce la plante mai lungi: tulpini mai lungi și flori mai puține, mai puțin robuste.


Zinnia - Carciumarese


Cel mai comun tip de zinnia arată ca o dalie cu o floare sub formă de cupolă de petale mici, viu colorate, care atrag fluturii. Spre deosebire de gălbenele, zinniile nu duc bine la transplant, așa că asigurați-vă că semănați semințele exact acolo unde doriți florile situate în grădina dvs., în funcție de culoare și înălțime. O altă alternativă este să semănați semințele în ghivece biodegradabile, cum ar fi ghivece mici de turbă, astfel încât să puteți planta împreună floarea și ghiveciul în pământ. Ziniile ar trebui să fie plantate în același mod ca și gălbenelele - cu excepția faptului că soiurile mai înalte ar trebui să fie distanțate la aproximativ un picior între ele - iar răsadurile vor apărea în aproximativ același număr de zile, așa că dacă plantați semințele de primavara, florile ar trebui să apară până la începutul lunii iulie și rămân toată vara. Pentru cel mai bun rezultat, fertilizați ușor zinnia cu îngrășământ lichid.

Floarea soarelui

Floarea-soarelui sunt ca emoticoanele cu fața zâmbitoare ale grădinii, cu flori mari, asemănătoare margaretelor, în jurul centrelor plate maro, care la sfârșitul sezonului vor deveni sursa ta pentru semințele de anul viitor. Ele atrag albinele și păsările - atât de mult încât după semănat, va trebui să acoperiți semințele cu plase transparente pentru a împiedica păsările să mănânce.  Acestea trebuie cultivate direct în grădină. Au fost dezvoltate soiuri mai mici pentru grădini și containere mai mici. Semănați aceste semințe mari la cel mult un cm adâncime și 12 cm una dintre ele. Adăugați o aplicare ușoară de îngrășământ după plantare, pentru a le împiedica să sufle în vânt pe măsură ce cresc. Acesta este tot îngrășământul de care vor avea nevoie. Semințele vor germina în două până la trei săptămâni, iar florile se vor deschide după șapte până la zece săptămâni.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii