Ingrasamant natural total NPK pentru legume

 

Sănătatea solului este o luptă dificilă pentru orice gospodărie. Cu toate acestea, vestea bună este că există modalități de a vă ajuta să vă îmbunătățiți solul, oferindu-vă plantelor toți nutrienții de care ar putea avea nevoie. Unele ingrasaminte naturale cu amendamente bune la sol și cele mai bune îngrășăminte organice este o modalitate excelentă de a începe să vă construiți solul perfect, bine echilibrat de grădină de legume. 

 Ce este un îngrășământ organic? 

Ce este exact un îngrășământ organic și cu ce este diferit de un îngrășământ chimic? Îngrășămintele organice sunt produse naturale care sunt folosite pentru a vă hrăni plantele de legume și contribuie la sănătatea generală a solului. Îngrășămintele sintetice sau non-organice sunt fabricate din materiale anorganice care, de obicei, oferă o creștere rapidă a nutrienților plantelor, apoi dispar. Cele mai bune îngrășăminte organice sunt bune de folosit atunci când din sol lipsesc nutrienții de care au nevoie plantele și când aveți nevoie de ajutor pentru a construi un sol mai bun pentru plantarea viitoare. 

 Cele mai bune îngrășăminte organice pentru grădina ta de legume 

1. Compost 
Material organic descompus, cum ar fi frunze, răzgâituri de legume și alte răzgâituri organice de bucătărie. Poate fi amestecat cu pământul de grădină pentru a adăuga nutrienții necesari pentru a promova creșterea sănătoasă a plantelor. Compostul poate fi aplicat sub formă solidă sau lichidă cunoscută sub numele de ceai de compost . Consultați articolul meu aici pentru a afla mai multe despre cum să faceți compost . Există o metodă ușoară (leneșă) și o metodă mai exactă pentru a face compost și am acoperit ambele metode în articolul meu. 
 NOTĂ: indiferent dacă faceți compost sau îl cumpărați, aveți grijă să evitați substanțele chimice toxice din compost care vă pot distruge grădina de legume! 
 
 2. gunoi de grajd 
Deșeurile animale de la ierbivore care au fost descompuse într-o substanță asemănătoare solului. Gunoiul de grajd funcționează cel mai bine atunci când este bine amestecat în solul unde îți vei planta grădina. Gunoiul de grajd „proaspăt” poate fi prea fierbinte pentru plante și le poate arde, așa că cel mai bine este să folosiți gunoi de grajd compostat sau îmbătrânit. Dacă utilizați gunoi de grajd proaspăt, asigurați-vă că îl adăugați toamna și lăsați-l să stea toată iarna. (Nu aplicați majoritatea gunoiului de grajd proaspăt pe plantele în creștere)

Urmăriți videoclipul meu de pe YouTube :

Comentarii