Cu acesti 2 fertilizatori, căpșunii vor crește mari și dulci

 Dacă doriți să creșteți o recoltă bogată de căpșuni mari, frumoase și gustoase, trebuie neapărat să vă fertilizați plantele de căpșuni. 


Fertilizare și nutrienți pentru plantele de căpșuni


Dacă doriți să creșteți o recoltă bogată de căpșuni mari, frumoase și gustoase, trebuie neapărat să vă fertilizați plantele de căpșuni. În acest articol, vom discuta despre tipurile de nutrienți de care au nevoie căpșunile și cum le puteți furniza plantelor dvs. de căpșuni în recipiente, în paturile de grădină, în sistemul dvs. hidroponic de seră și în producția comercială mai mare de plante de căpșuni.

Rădăcinile plantelor de căpșuni absorb nutrienții din mediul lor de creștere.

Rădăcinile plantelor de căpșuni absorb nutrienții dintr-un mediu de creștere. În zona de căpșuni din curte sau dacă cultivați un câmp de căpșuni, mediul de creștere este solul. Grădinarii de acasă trebuie să-și modifice solul cu mult compost înainte de plantare, deoarece de obicei lasă plantele în patul de căpșuni timp de câțiva ani, dar cultivatorii comerciali înlocuiesc plantele în fiecare an, astfel încât să poată modifica solul în fiecare an.

Când creșteți căpșunile în recipiente sau într-un sistem de jgheab , le oferiți plantelor tale cantități mici din nutrienții de care au nevoie frecvent, mai degrabă decât cantități mari de îngrășământ și materie organică la începutul sezonului de vegetație. Când vă creșteți plantele de căpșuni într-o seră, puteți regla fin fertilizarea pentru a oferi nutrienții potriviti în cantitățile potrivite pentru fiecare etapă a producției de căpșuni.


Dacă sunteți grădinar de casă cu un petic mic de căpșuni, majoritatea nutrienților pe care îi vor folosi plantele de căpșuni trebuie să fie pusi în sol înainte de a le planta. Este întotdeauna o idee bună să încorporați aproximativ 7 sau 8 cm de compost bine îmbătrânit în primii 5 cm ai solului din patul dvs. de căpșuni. Acest compost va furniza atât azot, fosfor și potasiu plantelor tale de căpșuni și va oferi un mediu de creștere pentru ciupercile care aduc alți nutrienți și apă rădăcinilor plantelor de căpșuni. Puteți furniza plantelor de căpșuni hrăniri foliare cu îngrășăminte cu conținut ridicat de azot (întotdeauna diluate conform instrucțiunilor de pe etichetă) înainte ca acestea să înflorească și pulverizări cu alge marine pentru micronutrienți pe măsură ce încep să dea fructe.

Mai multe despre sarea de lamaie si aspirina la capsuni, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii