De ce se usuca frunzele la begonii ?

 Fiecare plantă are preferințele ei. Dacă le sunt oferite toate condițiile necesare, ei vor prospera și vor înflori.

Begoniile sunt la fel. Aceste plante nu sunt greu de cultivat în interior, cu toate acestea, begoniile au nevoie de îngrijire specifică , ca toate celelalte plante.


Dar de unde știi dacă faci o treabă bună? Crede-mă, vei ști. Dacă ceva nu este potrivit pentru planta ta sau lipsește ceva din ritualul tău de îngrijire, atunci frunzele plantei tale de Begonia vor începe să devină maro și chiar sa se usuce.


Udare

Udarea este una dintre cele mai frecvente probleme când vine vorba de frunzele maro ale plantei tale de Begonia sau uscarea si chiar moartea ei. Aceste plante de apartament iubesc să aibă un sol umed, dar nu prea umed.

Între udare, nu ar trebui să lăsați solul uscat complet. Încercați să-l verificați frecvent, iar dacă jumătatea superioară a solului este uscată, atunci este timpul să vă udați planta.

După cum am spus, begoniile urăsc solul umed, așa că după udare ar trebui să aruncați orice apă rămasă în farfurie.

Dacă ați fost ocupat sau ați uitat să verificați suficient de des solul, sau dacă temperaturile sunt prea calde și solul s-a uscat complet, atunci trebuie să dați o înmuiere bună plantei prin udarea de jos .

Cum să facă acest lucru? Este ușor. Puneți planta cu ghiveciul în apă și lăsați-o să absoarbă apa prin orificiul de drenaj de jos.

Înmuierea ar trebui să dureze în jur de 45 de minute, dar dacă doriți să o accelerați, puteți adăuga puțină apă și din partea de sus a solului.

După ce pământul este înmuiat, ar trebui să scoateți vasul din apă și să-l lăsați puțin pentru a scurge apa suplimentară din sol. După ce este scurs corespunzător, puteți pune vasul înapoi pe farfurioară și pune planta înapoi la locul obișnuit.

Dacă vă înmuiați în apă în mod regulat Begonia, puteți împiedica frunzele să devină maro.


Umiditate scăzută

Umiditatea scăzută poate fi un alt motiv pentru frunzele maro ale plantei tale de Begonia. Împreună cu solul constant umed, Begonia iubește și umiditatea.

Dacă aerul din casa ta este uscat, atunci ar trebui să crești umiditatea cu un umidificator sau adăugând puțină apă într-o tavă sau un recipient mic.

Aburirea begoniilor nu este întotdeauna o idee bună, deoarece unor soiuri, precum Begonia Maculata (Begonia cu buline) nu le place. Acest lucru poate dezvolta cu ușurință mucegaiul praf din cauza aburirii.

Boala 

Dacă ai verificat toate motivele de mai sus și crezi că acestea nu sunt cauzele uscarii frunzelor, atunci totuși unele boli sau dăunători pot cauza frunze maronii pe planta ta. De exemplu, tripsul se numără printre cei mai des întâlniți dăunători care pot cauza probleme la Begonia. După cum am menționat mai sus, diferitele soiuri de Begonia sunt, de asemenea, predispuse la mucegai. Când se întâmplă acest lucru, nu numai frunzele care se rumenesc sunt specifice, ci și frunzele ondulate și petele albe distinctive de pe frunze. În primul rând, va apărea ondularea frunzelor și petele albe, apoi, dacă nu este vindecată, frunza va deveni maro, va muri și apoi va cădea din plantă. O altă cauză poate fi boala antracnoză care este cauzată de ciuperci. Acest lucru este foarte comun la plantele de Begonia. Frunzele ondulate sunt specifice acestei boli, dar și semne de îngălbenire și rumenire a leziunilor pete.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii