Plante companion pentru rosii

 Roșiile sunt un element de bază în grădinile de legume și în gătit acasă. Mulți grădinari le plantează în curțile lor și în recipiente pentru că sunt bogate în nutrienți, delicioase și productive.


Plantele de tomate sunt ușor de cultivat și întreținut , dar uneori sunt afectate de dăunători, boli, producție scăzută sau alte probleme. Din fericire, există legume, ierburi și flori care fac plante excelente de roșii. Mai jos veți găsi o listă cu 10 plante pe care le puteți cultiva lângă roșiile dvs. pentru a le ajuta să prospere.


Care sunt beneficiile plantelor însoțitoare de tomate?

Plantarea însoțitoare este practica de a cultiva anumite plante împreună pentru a crea o relație reciproc avantajoasă. Asigurați-vă că tovarășii pe care îi alegeți înfloresc în aceleași condiții, astfel încât să se descurce bine alături de roșiile dvs.


Câteva beneficii ale cultivării tomatelor cu plante însoțitoare:

Ele atrag insecte benefice care polenizează roșiile

Ele resping dăunătorii care vă pot mânca plantele de roșii

Ele previn bolile acționând ca fungicide naturale

Ei creează un ecosistem care este bun pentru tot ce crește în grădina ta

Acestea sporesc aroma roșiilor tale

Acestea îmbunătățesc randamentul și cresc calitatea fructelor dumneavoastră

Se asociază bine cu roșiile în rețete


1. Gălbenele

Culorile strălucitoare și parfumul puternic al gălbenelelor le fac un excelent factor de descurajare împotriva insectelor precum viermii de roșii și afidele . Aceleași atribute pot atrage și alți dăunători. Plantarea unui rând de gălbenele în jurul roșiilor vă poate ajuta să vă asigurați că insectele se hrănesc cu gălbenele și nu cu fructele dvs,

 2. Usturoiul

Usturoiul este un repelent natural pentru dăunători care poate ajuta la ținerea molii departe de roșiile tale prin mascarea mirosului de fructe coapte. De asemenea, ține alți dăunători, cum ar fi bucățile de varză și rădăcinile, departe de plante cu mirosul său puternic.

 3. Ceapa

La fel ca usturoiul, ceapa este cunoscută și ca substanțe naturale de respingere a dăunătorilor datorită mirosului lor puternic. Sunt plante excelente pentru roșii. Dar, dacă vă confruntați cu trips în grădina dvs., evitați să plantați ceapă, praz sau usturoi lângă roșii. Deși în mod normal sunt însoțitori grozavi, aceste legume rădăcină sunt și ele susceptibile la trips.

 4. Lavandă

Florile cu miros dulce ale plantelor de lavandă resping țânțarii și alți dăunători zburători, ținând totodată afidele departe de culturile din apropiere, cum ar fi căpșunile sau castraveții (dar nu afinele). Lavanda atrage, de asemenea, albinele care ajută la polenizarea culturilor, ceea ce poate duce la randamente mai bune și produse de calitate superioară.

Mai multe despre ce si ce nu plantam langa rosii, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii