Cum ne ajuta urzica in dureri musculare, inflamatii si artrita

 Urzica ( Urtica dioica și strâns înrudită Urtica urens ) are o lungă istorie medicinală. În Europa medievală, a fost folosit ca diuretic (pentru a elimina excesul de apă) și pentru a trata durerile articulare.


Urzica are fire de păr fine pe frunze și tulpini care conțin substanțe chimice iritante, care sunt eliberate atunci când planta intră în contact cu pielea. Firele de păr sau țepii urzicii sunt în mod normal foarte dureroase la atingere. Cu toate acestea, atunci când intră în contact cu o zonă dureroasă a corpului, pot reduce durerea inițială. Oamenii de știință cred că urzica face acest lucru prin reducerea nivelurilor de substanțe chimice inflamatorii din organism și prin interferarea cu modul în care organismul transmite semnale de durere.


Utilizări generale

Urzica a fost folosită de sute de ani pentru a trata mușchii și articulațiile dureroase, eczemele, artrita, guta și anemie. Astăzi, mulți oameni îl folosesc pentru a trata problemele urinare în stadiile incipiente ale unei prostate mărite (numită hiperplazie benignă de prostată sau HBP). De asemenea, este utilizat pentru infecții ale tractului urinar, febra fânului (rinită alergică) sau în comprese sau creme pentru tratarea durerilor articulare, entorselor și încordărilor, tendinitei și mușcăturilor de insecte.


Hiperplazia benignă de prostată (HBP)

Rădăcina de urzică este utilizată pe scară largă în Europa pentru a trata BPH. Studiile efectuate asupra oamenilor sugerează că urzica, în combinație cu alte ierburi (în special saw palmetto), poate fi eficientă în ameliorarea simptomelor precum fluxul urinar redus, golirea incompletă a vezicii urinare, picurarea după urinare și nevoia constantă de a urina. Aceste simptome sunt cauzate de presiunea prostatei mărite pe uretra (tubul care golește urina din vezică). Unele studii sugerează că urzica este comparabilă cu finasterida (un medicament prescris în mod obișnuit pentru BPH) în încetinirea creșterii anumitor celule de prostată. Cu toate acestea, spre deosebire de finasterid, planta nu scade dimensiunea prostatei. Oamenii de știință nu sunt siguri de ce rădăcina de urzică reduce simptomele. Poate fi pentru că conține substanțe chimice care afectează hormonii (inclusiv testosteronul și estrogenul), sau pentru că acţionează direct asupra celulelor prostatei. Este important să colaborați cu un medic pentru a trata BPH și pentru a vă asigura că aveți un diagnostic adecvat pentru a exclude cancerul de prostată.


Osteoartrita

Frunzele și tulpinile de urzică au fost folosite din istorie pentru a trata artrita și pentru a ameliora durerile musculare. Deși studiile au fost mici, ele sugerează că unii oameni găsesc ameliorarea durerilor articulare prin aplicarea locală a frunzelor de urzică în zona dureroasă. Alte studii arată că administrarea unui extract oral de urzică, împreună cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), ajută oamenii să-și reducă doza de AINS.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii