Rețetă de insecticid de casă cu ardei iute

 În ciuda faptului că mulți oameni iubesc ardeiul iute, capsaicnoids, „căldura” din ardei, este un iritant pentru mamifere și insecte. Ați putea spune chiar că  pe măsură ce planta de ardei iute a evoluat, aceasta și-a favorizat calitățile producătoare de căldură ca protecție pentru sămânța sa de mamifere. Mamiferele tind să distrugă sămânța atunci când o mestecă, în timp ce semințele de ardei iute pot trece prin sistemul unei păsări și totuși pot germina.


Spray-ul cu ardei iute este considerat un factor de descurajare pentru insecte și mamifere, mai degrabă decât un insecticid. După cum vă puteți imagina când un iepure sau o insectă atinge/mușcă o frunză/fruct acoperită cu un spray cu ardei iute, reacția lor imediată ar fi să-l scuipe și să întrerupă consumul acestei plante. Ardeiul iute ar fi cu siguranță iritant pentru corpul insectei. 

Rețetă de spray cu ardei iute de casă:

Amintiți-vă să folosiți mănuși de cauciuc și să aveți grijă când manipulați ardeiul iute (vezi mai sus).


5-10 ardei iuti, în funcție de mărime (din grădina dvs. sau din piață, sau înlocuiți cu  boia iute)

1 lingurita de sapun pur (sapunul de vase este OK, dar nu tipurile de detergent)

1 lingura de ulei vegetal

6 sau mai mulți căței de usturoi (opțional)

1l de apă 

Pune ingredientele în blender. Adăugați 2-3 căni de apă. Se amestecă bine până se lichefiază, adăugând mai multă apă dacă este necesar. Lasă să stea o oră. Lichefiați din nou. Lăsați amestecul să stea până când vaporii se depun. Se strecoară (prin cârpă de brânză, filtru de cafea, prosop de hârtie). Se diluează cu apă suplimentară și se pulverizează plantele seara (fiind precaut în orice moment când manipulați materialul și în timpul curățării pulverizatorului). Materialul suplimentar poate fi păstrat într-un borcan la frigider pentru câteva săptămâni.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii