Cum se seamana fasolea , in rand sau cuib? Distanta semanare fasole

 Cultivarea fasolei de la semănat până la recoltare

Dacă există o recoltă care rezumă bucuria pură și o mulțime de cultivare a ta, aceasta este fasolea umilă. Majoritatea boabelor au o creștere foarte rapidă și, odată ce au început, te poți aștepta  săptămână după săptămână! la păstăi fragede și gustoase. Ne vom uita la două tipuri de fasole: fasole de tufiș și tipuri de stâlpi de cățărare. 

Tipuri de fasole

Fasolea pitica are o creștere foarte rapidă și poate fi semănată la fiecare trei sau patru săptămâni din primăvară pentru a oferi o succesiune de culesuri pe tot parcursul verii. Sunt la îndemână pentru a umple orice goluri și sunt perfecte pentru căzi și cutii .

Fasolea cățărătoare au nevoie de puțin mai mult spațiu și de o formă de sprijin pentru a le ajuta să se cațere, dar pe de altă parte veți obține mult mai multe fasole de la fiecare plantă. Sunt o modalitate excelentă de a adăuga înălțime grădinii de legume și pot face o caracteristică atractivă.


Fasolea poate fi clasificată în continuare după păstăile lor. Fasolea verde are în general păstăi netede și subțiri. În funcție de locul în care locuiți, le veți cunoaște și sub denumirea de fasole franțuzească. Fasolea țintă să aibă păstăi puțin mai grosiere și continuă să fie cultivată câteva săptămâni mai târziu decât fasolea. Apoi, mai sunt fasolea exclusivă pentru climatele mai calde, inclusiv boabele de soia, boabele de lima și boabele denumite în mod corespunzător de o curte lungă !

Cultivați producții mari de fasole

Toate fasolea preferă un loc însorit într-un sol bine drenat, care a fost îmbunătățit cu compost sau gunoi de grajd bine putrezit toamna înainte de însămânțare.

O tehnică inteligentă pentru a stimula creșterea este crearea unui șanț de compost. Săpați un șanț adânc de aproximativ 30 cm unde urmează să vă crească fasolea. Umpleți-l cu resturi de bucătărie și recolte uzate, acoperiți-l cu frunze, apoi acoperiți-l cu pământ. Până la primăvară, pământul va fi frumos bogat și va reține umezeala, iar boabele voastre vor prospera în el.

Cum să semănați fasole

Semănați fasolea acolo unde urmează să crească, pe suporturile lor sau, pentru tipurile de tufișuri 10-15 cm una de cealaltă, cu 45 cm între fiecare rând. Utilizați o sapă pentru a sapa rândurile sau pentru a săpa gropi individuale de plantare cu un harlet. Puneți două semințe pe gaură, astfel încât acestea să cadă la aproximativ 2 cm una dintre ele și să aibă 5 cmadâncime. Faceți prima însămânțare cu o săptămână înainte de ultima dată estimată a înghețului, apoi continuați semănatul la fiecare trei sau patru săptămâni până la mijlocul verii. Subțiază fiecare pereche de răsaduri pentru a-le lăsa pe cele mai puternice.

Sau semănați într-o seră sau solar pentru cel mai devreme început - cu până la o lună înainte de ultima dată de îngheț. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la protejarea puieților tineri de melci și melci. Folosiți tăvi adânci sau ghivece, astfel încât să existe suficient spațiu pentru rădăcini și semănați în orice amestec de uz general sau de început de semințe. Puteți scăpa de semănat câte o sămânță pe modul sau oală; dar semănați câteva extra pentru orice eventualitate!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii