4 plante care inlatura mucegaiul si umezeala din locuinta

Când apare mucegaiul în casa, nu numai că poate fi neplăcut la vedere, ci și acumularea de ciuperci poate reprezenta un risc pentru sănătatea dumneavoastră. Soluția surprinzătoare ar putea fi însă împodobirea casei cu plante de apartament.


De asemenea, pot reduce umiditatea și nivelul de umiditate din aer prin frunzele lor, ceea ce în cele din urmă poate reduce riscul de apariție a mucegaiului - în special în încăperi precum baia sau bucătăria.


Cercetările arată că încăperile cu plante pot avea cu 40 până la 60% mai puțini spori de mucegai și bacterii.


Dar, nu toate plantele sunt la fel de eficiente în eliminarea mucegaiului și a mucegaiului, motiv pentru care alegerea plantei de apartament potrivite este crucială.


Iată trei dintre cele mai bune plante de apartament pentru mucegai :

Iederă

Când vine vorba de combaterea mucegaiului, iedera engleză este citată drept una dintre cele mai bune plante.

Vestea bună este că, acesta este un plus cu frunze destul de ieftin pentru casa ta. Nu numai că iedera engleză îndepărtează mucegaiul din aer, ci și alte toxine, cum ar fi formaldehida și benzenul. Iedera engleză crește cel mai bine în lumină puternică, indirectă, iar solul trebuie menținut umed. Cu toate acestea, frunzele sale sunt toxice pentru animale și, prin urmare, proprietarii de animale de companie ar trebui să fie siguri că nu țin planta la îndemână.


Crinul pacii


Aceste plante frumoase nu numai că adaugă o notă estetică camerei tale, ci datorită florilor lor albe uimitoare, frunzele lor sunt excelente și la îndepărtarea umezelii din aer. Crinii de pace sunt fericiți la umbră și cresc cel mai bine în zonele cu umiditate ridicată. În consecință, acestea sunt și zonele cele mai susceptibile de a fi lovite de mucegai.


La fel ca iedera engleză, totuși, crinii de pace ar trebui ținuți departe de animalele de companie datorită nivelurilor lor de toxicitate.

Palmierii

S-ar putea să fii obișnuit să vezi palmieri legănându-se în briză în vacanță, așa că de ce să nu oferi casei tale o notă de tropice cumpărând unul. Nu numai că un palmier vă va lumina camera, dar sunt și o alegere excelentă atunci când vine vorba de controlul umidității. Palmierii pot ține mucegaiul la distanță absorbind umezeala prin frunzele lor. Unele dintre cele mai bune soiuri pentru care să optezi includ palmierul, palmierul pitic și palmierul din stuf.

Mai multe, in videoclipul de mai jos ;

Comentarii