Cand se planteaza castravetii in gradina si la ce distanta ?

 Castraveții sunt printre cele mai populare culturi pentru grădinarii de acasă. Sunt ușor de cultivat și doar o mână de vițe poate oferi destui castraveți pentru mâncare proaspătă de la mijlocul verii până la sfârșitul toamnei. Dar distanța adecvată a plantelor de castraveți poate însemna diferența dintre plantele sănătoase, productive și cele afectate de boli, cu randament scăzut. 


De ce contează distanțarea corectă a plantelor de castraveți

Înainte de a ne aprofunda în detalii despre distanțarea adecvată a plantelor pentru castraveți, să aruncăm o privire la motivul pentru care este atât de important să oferim fiecărei plante suficient spațiu pentru a crește.


Motivul 1: suprimarea bolii

Castraveții sunt susceptibili la o serie de boli ale plantelor, dintre care mai multe sunt de natură fungică, inclusiv mucegaiul puf . Bolile fungice ca acestea se dezvoltă în condiții umede și, cu cât plantele sunt mai aproape distanțate, cu atât circulația aerului este mai mică în jurul lor. Plantarea plantelor de castraveți prea aproape poate duce la un risc mai mare de îmbolnăvire. Urmând liniile directoare bune de spațiere a plantelor de castraveți, vei reduce prevalența bolilor.


Motivul 2: randamente mai mari

În timp ce ați putea crede că veți avea recolte mai mari prin creșterea mai multor plante într-un spațiu mai mic, este adevărat opusul. Plantele care cresc în același spațiu concurează pentru resurse precum apa, nutrienții și lumina soarelui. Distanța adecvată oferă fiecărei plante suficient spațiu pentru a „respira” și a-și atinge potențialul maxim de creștere.


Motivul 3: Utilizați cât mai bine spațiul dvs

Spațierea adecvată a plantelor de castraveți vă poate permite, de asemenea, să utilizați cât mai bine spațiul dvs., mai ales dacă creșteți vița de vie pe un spalier , gard, arc sau altă structură. Creșterea verticală înseamnă că puteți cultiva mai multe plante într-o zonă mai mică a grădinii, deoarece vița ocupă în primul rând spațiu vertical, nu spațiu orizontal, cum ar fi vițele lăsate să se plimbe pe pământ.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii