Cum să scapi de mărăcini si burienile din grădină

 Buruienile lemnoase precum mărăcinile ( Rubus fruticosus ) pot fi dificil de eradicat odată ce s-au stabilit. Acțiunea promptă poate preveni problemele, iar utilizarea metodelor potrivite ușurează munca de a face față desișurilor de buruieni robuste. Mrăcinile pot fi o problemă, mai ales în zonele neglijate ale grădinii, sau sub gard viu. Iedera este o altă buruiană lemnoasă comună care crește nu numai peste pământ și prin plante, ci și peste clădiri și garduri.

Maracinii și alte buruiene lemnoase pot fi de valoare pentru fauna sălbatică, oferind adăpost și hrană. De exemplu, florile de mărăcini sunt o sursă de hrană pentru albine; frunzele sunt o sursă de hrană pentru omizi, iar fructele sunt consumate de mamifere și păsări. Buruienile lemnoase, cum ar fi mărăcinile , iedera  și puieții de copaci și ventuzele pot fi dificil de eradicat odată ce s-au stabilit. Mână trăgând și săpat tineri

Mulciul este un strat de material, de cel puțin 5 cm  grosime, aplicat pe suprafața solului la sfârșitul toamnei până la sfârșitul iernii (noiembrie-feb). Este folosit pentru a asigura protectia impotriva inghetului, imbunatatirea cresterii plantelor prin adaugarea de nutrienti sau cresterea continutului de materie organica, reducerea pierderilor de apa din sol, in scop decorativ si suprimarea buruienilor. Exemplele includ compost și gunoi de grajd bine putrezit, scoarță ciobită, pietriș, nisip și așchii de ardezie.

Săpați ciotul de mărăcini, luând rădăcinile în același timp. Este important să îndepărtați cât mai mult posibil din părțile subterane, deoarece mărăcinii au capacitatea de a se regenera de la mult sub nivelul solului.

Tulpinile și rădăcinile scuturate de pământ pot fi mărunțite fin și folosite ca mulci . Alternativ, pot fi duși la o instalație de deșeuri verzi a consiliului local sau arse în focuri. Cu toate acestea, focurile creează poluare și pot, de asemenea, enerva vecinii. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii