Un îngrășământ natural pentru toate legumele - Ceaiul de iarba fermentat

 Hrănește-ți plantele - cu propriile tale plante! Folosind propriile buruieni și iarbă cosita, puteți face ceai de îngrășământ de casă, care este 100% organic! Este un impuls grozav pentru plantele tale în mijlocul verii, când au scăzut fertilitatea solului. Iată cum să faci acasă ceai de îngrășământ.  Ceaiul de compost  sau ceaiul de iarba verde au fost de multă vreme pilonii grădinii ecologice. Nu este greu să arunci niște compost într-o găleată cu apă și să-l lași la macerat câteva zile până la câteva săptămâni, amestecând zilnic.

Ceaiurile de iarba făcute din plante sunt la fel de ușoare. În plus, nu necesită să ridicați o încărcătură de gunoi de grajd sau să folosiți vreun compost prețios.

Prepararea ceaiului de îngrășăminte

Data viitoare când pliviți grădina, aruncați buruienile tăiate într-o găleată sau într-un coș de gunoi, tocandu-le pe măsură ce mergeți. Când recipientul este plin pe jumătate, umpleți-l cu apă . Nu folosiți apă cu clor; apa de ploaie este cea mai bună (de asemenea, gratuită!).

Se amestecă zilnic timp de 3 zile până la 2 săptămâni . Sau, turnați-l dintr-o găleată în alta pentru a amesteca lucrurile și a-l menține aerat. 

Se strecoară lichidul pentru a fi folosit ca îngrășământ sau spray foliar . După ce strecurați lichidul, readuceți solidele în grămada de compost. Poate fi diluat sau utilizat cu putere maximă pe plante stabilite. Deoarece frunzele plantelor tind să absoarbă mai mulți nutrienți mai repede decât rădăcinile, hrănirea foliară este o modalitate eficientă de fertilizare față de o udare a solului.

Buruienile sunt pline de nutrienți pe care i-au absorbit din sol, așa că este potrivit să le extragi pe cele solubile în apă și să le returnezi plantelor din grădină.

Buruieni și plante de tocat pentru un ceai de îngrășământ suplimentar hrănitor:


Urzica este bogată în azot, calciu, fier, vitaminele A, B și C, fosfor, potasiu, bor, fier, zinc, seleniu și magneziu. Un respingător natural de insecte, atunci când este pulverizat pe frunze, poate ajuta plantele să reziste atacurilor insectelor și ciupercilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii