Ce facem cu de iarba proaspat cosita?

 

Pot folosi iarba tăiată ca mulci în grădina mea? Un gazon bine îngrijit este un sentiment de mândrie pentru proprietarul casei, dar lasă în urmă deșeuri din curte. Cu siguranță, iarba tăiată poate îndeplini o serie de sarcini în peisaj, adăugând nutrienți și ținând coșul de gunoi din curte gol. Mulcirea cu tuns de iarbă, fie pe gazon, fie în patul grădinii, este o metodă veche care îmbunătățește solul, previne unele buruieni și păstrează umiditatea. 

Mulci de grădină din tăierea ierbii

 Iarba tăiată. proaspătă sau uscată este adesea adunată în sacul de tuns iarba. Această grămadă de verde poate merge pur și simplu la instalația municipală de compost, dacă aveți una, sau le puteți folosi pentru a vă ajuta gradina. Pentru noi, grădinarii cu adevărat leneși, lăsați sacul și lăsați doar tăieturile să-și facă treaba în gazon. Mulcirea grădinii cu iarba este simpla, eficienta și una dintre modalitățile ascunse de a beneficia de gunoi. 

 Tăierele care au mai puțin de 2,5 cm alunecă în zona rădăcinii ierbii și se descompun destul de repede în sol. Decupările mai lungi pot fi puse în saci sau greblate și foloasite ca mulci în altă parte, deoarece acestea rămân pe suprafața solului și durează mai mult timp pentru a se composta. 

Beneficiile folosirii tunsurilor de iarbă proaspătă ca mulci includ răcirea zonei rădăcinii, conservarea umidității și adăugarea înapoi a până la 25% din nutrienții pe care creșterea îi elimină din sol. Mulcirea cu tuns de iarbă are avantajul suplimentar de a face încă un pas dintr-o treabă de grădină deja plină de grea. Tăieturile de gazon conțin cantități mari de azot , un macronutrient de care toate plantele au nevoie pentru a crește și a înflori. 

Pot folosi iarba cosita în grădina mea? Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a folosi deșeurile, iar deșeurile tăiate se descompun rapid și adaugă azot în sol, crescând în același timp porozitatea și reducând evaporarea. Puteți folosi tăieturi de iarbă proaspătă sau uscată ca mulci. 

Sfaturi pentru mulcirea cu iarbă 

Când folosiți tăieturi proaspete ca mulci, așezați un strat de numai 6 mm grosime. Acest lucru va permite iarba să înceapă să se descompună înainte să înceapă să miroasă sau să putrezească. Straturile mai groase au tendința de a rămâne prea umede și pot provoca mucegai și pot crea probleme de degradare mirositoare. De asemenea, puteți folosi tăieturi de iarbă pentru  potecile din grădină , pentru a indeparta noroiul și a preveni buruienile în zonele expuse .

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii