La ce distanta se planteaza rasadurile de ardei ?

 Dacă intenționați să creșteți ardei fie într-un pat înălțat, fie în grădină, veți dori să vă asigurați că aveți distanța corectă între plantele de ardei.

Fiecare plantă are nevoie de o cantitate diferită de spațiu pentru a se dezvolta. Unele legume au nevoie de mai multe picioare între plante, cum ar fi dovleceii sau roșiile. Alții au nevoie de doar câțiva centimetri, cum ar fi morcovii și multe ierburi.

Distanța dintre plantele de ardei va varia de la un soi la altul, așa că am adunat câteva dintre cele mai populare tipuri de ardei. În general, cu cât ardeiul este mai mare, cu atât planta este mai mare și, prin urmare, distanța dvs. ar trebui să fie mai mare.

Pe scurt, ardeii ar trebui să fie distanțați la 25-30 cm  între plante, tulpină la tulpină. Pentru soiurile mai mari, mai mult spațiu poate fi benefic pentru un acces ușor în timpul recoltării .

Pentru majoritatea soiurilor, plantele de ardei ar trebui să fie distanțate la 30-40 cm între plante. Soiurilor mai mari li se poate oferi puțin mai mult spațiu, dar de obicei nu vor avea nevoie de mai mult de 45 cm . Această distanță va împiedica plantele să concureze pentru spațiu atât deasupra, cât și sub pământ.

Am experimentat cu spațierea mai aproape și mai departe, dar, în general, ardeii tăi vor fi mulțumiți de această cantitate de spațiu. Dacă vă distanțați plantele mai aproape, acestea pot concura pentru lumină și spațiul rădăcinilor. Distanța strânsă limitează, de asemenea, fluxul de aer, ceea ce poate cauza alte probleme cu plantele de ardei .

In functie de soiurile de ardei, iute, gras, kapia, gogosar , urmariti videoclipul meu de mai jos pentru a afla distantele :

Comentarii