Cum si cand se planteaza bujorii

 Bujorii sunt una dintre cele mai cunoscute și mai iubite plante perene. Acest lucru nu este deloc surprinzător având în vedere frumusețea și parfumul lor somptuos, natura fără probleme și longevitatea. De asemenea, bujorii prosperă aproape oriunde în țară. Multe soiuri pot supraviețui chiar și unei ierni din zona geroase.

Dacă un bujor este bine situat și fericit, poate înflori timp de 100 de ani sau mai mult, cu puțină sau deloc atenție. Aceasta înseamnă că merită să petreceți ceva timp înainte, alegând locul potrivit de plantare și pregătind solul. Acestea fiind spuse, există multe povești despre plantele de bujor uitate, găsite înflorind în pădure, lângă găurile vechi de pivniță. Dar, ca toate plantele, bujorii vor fi mai sănătoși, mai viguroși și mai floriferi dacă au condiții ideale de creștere.


Locație

Bujorii preferă o locație însorită, cu sol bine drenat. O bună circulație a aerului în jurul plantei este, de asemenea, importantă. Aceste condiții de creștere îi ajută pe bujori să evite singura lor problemă gravă de boală: botrita.


Ca și alte boli fungice, botrita este prezentă în majoritatea solurilor. De obicei, devine o problemă numai dacă planta este slabă, vremea este neobișnuit de rece și umedă sau dacă există alte plante infectate în apropiere. Semnele de botrytis sunt mugurii și tulpinile înnegrite și, uneori, putrezirea la baza plantei. Tăiați și aruncați toate zonele afectate (puneți acest material la gunoi, nu în grămada de compost). Cea mai bună strategie pentru problemele cu botrita este prevenirea, iar aceasta se întoarce la plantarea corectă.

Plantarea

Pentru a pregăti gaura de plantare pentru un bujor cu rădăcină goală, săpați pământul la o adâncime de 12-18". Folosiți o furculiță de grădină pentru a slăbi și părțile laterale ale gaurii de plantare. Adăugați o lopată de compost și o mână de un polivalent. , îngrășământ organic, granular, în fundul găurii și apoi adăugați o lopată din pământul original. Construiți un „con” din acest sol modificat în interiorul găurii de plantare și apoi poziționați rădăcina de bujor deasupra conului, cu rădăcinile atârnând în lateral. 


Este foarte important ca „ochii”, sau nodurile de creștere, situate lângă baza vechii tulpini, să ajungă la cel mult 2" sub suprafața solului. Dacă rădăcina de bujor este poziționată mai adânc decât aceasta, planta poate crește bine. , dar va produce puține, sau chiar deloc, înflorește. Plantele crescute în containere pot fi plantate în mod similar. Doar să sapă o groapă care este de două ori mai lată decât globul rădăcină, dar nu mai adânc. Modificați solul ca mai sus. Când plantați, asigurați-vă că suprafața solului este în ghiveciul este la cotă când noua plantă este în pământ.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii