Cum confectionam propriile benzi cu seminte de legume

 Benzile pentru semințe facilitează plantarea șirurilor de semințe perfect distanțate. Aflați cum să faceți această bandă de semințe ușoară folosind materiale pe care probabil le aveți deja întins prin casă! Când ați terminat de făcut această bandă de semințe, pur și simplu derulați într-o brazdă din grădina dvs. și acoperiți-o cu pământ.

De ce vei avea nevoie

Echipamente/Unelte

Rigla

Marker

Materiale

2 linguri faina alba

1 lingura apa

Hârtie igienică dintr-un singur strat

Semințe

Scobitori

Instrucțiuni

Faceți adeziv pentru semințe

Faceți lipiciul pentru semințe amestecând 2 linguri de făină albă și 1 lingură de apă. Asigurați-vă că adezivul pentru semințe nu este apos, astfel încât sămânța să nu absoarbă apa.


Desfășurați hârtia igienică la lungimea dorită. Dacă aveți doar hârtie igienică cu două straturi la îndemână, împărțiți cele două straturi. Îndoiți hârtia igienică în jumătate pe orizontală, apoi desfaceți-o pentru a face o cută.


Consultați pachetul de semințe pentru a determina cât de departe trebuie să fie semințele dvs. una de cealaltă (de exemplu, morcovii ar trebui să fie la aproximativ 6cm  unul de celălalt). Cu o riglă și un marker, marcați locația semințelor în cuta de pe hârtie igienică, începând cu aproximativ 2 cm de margine.

Așezați semințe

Scufundați scobitoarea în lipici pentru semințe pentru a obține o cantitate mică pe vârf. Ridicați o sămânță cu scobitoarea și puneți-o pe puncte marcate pe hârtie igienică.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii