De ce se strică usturoiul în timpul păstrării. Cum se păstrează usturoiul.

 Nu există nimic ca aroma înțepătoare și puternică a usturoiului proaspăt. De aceea este important să învățați cum să păstrați usturoiul în mod corespunzător - pentru că odată ce usturoiul începe să se deterioreze, va începe să înmugurească și să devină amar. Fie că îți place să adaugi usturoi la marinate sau să-l folosești pentru a îmbunătăți rețetele de somon , un cățel care s-a stricat pur și simplu nu va fi de folos.

Cum păstrați usturoiul proaspăt mai mult timp?

În primul rând, alegeți cu înțelepciune cățeii de usturoi. Căutați capete întregi de usturoi cu coaja strânsă și căței tari. Evitați orice se simte moale și aveți grijă să încolțească (lăstarii verzi aprinși care cresc în partea de sus a fiecărui cățel de usturoi).


Usturoiul cu nuanțe de violet este perfect - este doar o varietate complet diferită. Usturoiul violet, numit usturoi cu gât dur , are o tulpină lemnoasă care trece prin centrul capului.Usturoiul alb, sau usturoiul moale , nu are această tulpină. Cele două soiuri pot fi folosite interschimbabil.


Indiferent de tipul de usturoi pe care îl iei, iată cum să-ți depozitezi provizia pentru ca acesta să reziste:

Păstrați usturoiul întreg la temperatura camerei

Păstrați capete întregi de usturoi într-un loc răcoros și uscat într-o pungă sau un bol cu ​​flux bun de aer (cum ar fi o pungă de plasă sau un coș țesut lejer). Păstrați-l în cămară sau într-un coș pe tejghea, ferit de soare.


Lumina și umiditatea sunt cei mai mari dușmani ai usturoiului, deoarece ambele provoacă creșterea mucegaiului. În schimb, păstrați usturoiul la temperatura camerei într-un loc uscat și întunecat, cu multă circulație a aerului, cum ar fi un coș din plasă de sârmă sau o pungă de hârtie deschisă într-un dulap sau cămară. Păstrați doar într-un loc răcoros , slab luminat, cu o buna circulație a aerului. Nu vrei să pui usturoiul într-un recipient ermetic sau va începe să putrezească. Nici pungile de plastic nu sunt bune - vor prinde umezeala, ceea ce face ca usturoiul să putrezească mai repede. În schimb, găsiți pungi de plasă sau ambalaje de hârtie. Dacă este depozitat corespunzător, un cap întreg de usturoi poate dura până la șase luni.


 Păstrați usturoiul decojit la frigider

Deși nu suntem fani să păstrăm capete întregi de usturoi în frigider (poate stimula încolțirea), frigiderul este un loc grozav pentru căței întregi curățați de coajă, usturoi feliați sau tocați . De exemplu, dacă ați feliat un buchet de usturoi pentru o rețetă și aveți în plus, păstrați-l într-un recipient ermetic la frigider. Utilizați-l în 2-3 zile.

Păstrați mult usturoi la congelator

Ai grămezi de capete? Iată o modalitate ușoară (și gustoasă!) de a le folosi: Încinge cuptorul la 200°C. Tăiați 1 cm de vârful capetelor întregi de usturoi.  Puneți fiecare cap de usturoi pe o bucată de folie, stropiți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Înfășurați strâns și puneți într-o tavă de copt. Se prăjește până devine maro auriu și se înmoaie, 50 până la 60 de minute. Lăsați puțin să se răcească, apoi stoarceți usturoiul din coajă în tăvi de gheață, acoperiți și congelați .

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii