Cum folosim cojile de citrice in gradina

Aruncă o privire mai jos la 5 moduri de a folosi cojile de citrice în grădina ta. Aceste mici coji pot avea o putere de grădinărit la care s-ar putea să nu vă așteptați.




1. Dă-ți grămezii de compost puțin azot.

Azotul este un ingredient foarte necesar în grămada de compost. Una dintre cele mai ușoare modalități de a adăuga azot în grămada de compost este să adăugați cojile de citrice. Pe măsură ce se descompun, se va adăuga azot. Nu trebuie să faceți nimic special, doar aruncați cojile în compost când le aveți.


2. Adăugați niște nutrienți în sol.


Cojile de citrice conțin sulf, magneziu, calciu și mai mulți nutrienți din care grădina ta va prospera. Adăugați unii dintre acești nutrienți în sol. Pentru a adăuga coji de citrice în sol, uscați cojile și apoi amestecați-le într-o pudră fină. Amestecați pudra direct în sol și lăsați magia să se întâmple.


3. Spune la revedere afidelor.

Afidele vă pot mânca verdeața, provocând găuri inestetice și decolorare. Bate-le la propriul lor joc. Luați coji de portocală și faceți o fantă în ele, apoi glisați-le pe planta pe care doriți să o protejați. Este atât de ușor.


4. Respinge țânțarii.

Puteți împiedica țânțarii să muște atunci când adăugați niște coji de citrice în grădina dvs. Frecarea cojilor de plante, pe piele sau chiar fierberea cojilor în apă și utilizarea lor sub formă de spray vă poate ajuta să vă mențineți pielea fără mușcături.


5. Atrage niște prieteni fluturași.


Lăsând cojile de citrice într-un vas de mică adâncime este o modalitate excelentă de a atrage fluturi în grădina ta. Ei vor veni și se vor hrăni cu sucurile dulci rămase pe coji și, la rândul lor, vor adăuga puțină culoare și ambianță grădinii tale.


Așa că nu arunca acele coji, folosește-le în grădina ta. Sunt produsul perfect pentru a crea un spațiu sănătos și lipsit de dăunători de care te poți bucura tot sezonul.

Comentarii