La ce distanta se planteaza ceapa ?

 

Ceapa este o legumă atât de versatilă - figurează în atât de multe rețete, iar cultivarea proprie înseamnă că le vei avea întotdeauna la îndemână.oate soiurile de ceapă sunt ușor de cultivat și se păstrează bine, de asemenea, astfel încât să vă puteți bucura de ceapă de casă pe tot parcursul anului. 
 Cum să crești ceapa 

Puteți crește ceapa din semințe, dar este mult mai ușor și mai rapid să le creșteți din bulbi adica arpagic (ceapă mică). Cele mai multe sunt tratate termic, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin probabil să se înșurubească (producă flori), ceea ce oprește creșterea volumului cepei. 

Dintr-un bulb mic de ceapă creșteo ceapă mai mare. Plantați-i toamna sau primăvara, la 10-15 cm unul de cealalt într-un sol bine pregătit, reținător de umiditate, fertil, în plin soare. 

Păstrați zona fără buruieni și udați în perioadele uscate. Recoltați ceapa când bulbii sunt suficient de mari pentru a fi mâncati sau frunzișul a devenit maro și a început să se ofilească. 

 Cât durează cepele să crească? 

Ceapa are nevoie de 90-100 de zile pentru a se maturiza din semințe, ceea ce înseamnă aproximativ patru luni. Din seturi, ceapa este gata de recoltat după aproximativ 80 de zile, sau puțin sub trei luni.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii