Se pot planta rasadurile inflorite ? Cum arata rasadurile ideale la plantare

 Când să transplantăm

Când să transplantați depinde de plantă. Unele plante, cum ar fi spanacul, sunt culturi de sezon rece, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie plantate înainte ca temperaturile exterioare să devină prea calde. Altele, precum roșiile și ardeii, sunt culturi de sezon cald și vor fi slăbite de temperaturi prea scăzute. Este importantă și temperatura solului! 

Nu te grăbi! Mai devreme nu este neapărat mai bine, iar temperaturile scăzute vor încetini ritmul de creștere. Plantele iubitoare de căldură nu ar trebui să fie afară până când temperaturile pe timp de noapte rămân constant peste15 ° C. Fiți cu ochii pe prognozele meteo locale în timp ce vă pregătiți pentru transplant. Dacă o criză serioasă este iminentă, amânați transplantul până când temperaturile sunt mai plăcute.


Dacă începeți plantele din semințe, este o idee bună să urmăriți când le începeți și când le transplantați. Acest lucru vă va ajuta să vă planificați în anii următori!

Pregătiți Grădina și Plantele

Când vremea pare că ia o întorsătură în bine, începeți să vă pregătiți grădina pentru transplantare în sol! 

Slăbiți și modificați solul . Este posibil ca solul din gradina dumneavoastra sa se fi compactat in timpul iernii, asa ca slăbiți și aerați solul înainte de plantare. Îndepărtați orice roci sau rădăcini de buruieni. Lucrați cu multă materie organică până la adâncimea de o lopată pentru a ajuta solul să rețină umiditatea, să se scurgă bine și să permită pătrunderea ușoară a rădăcinilor răsadurilor. Citiți mai multe despre pregătirea solului pentru plantare.  

Orice lucru care crește temperatura solului va ajuta plantele să se adapteze la șocul pământului rece. Întindeți plastic negru sau țesătură pentru amenajare pe teren pentru a crește temperatura solului cu câteva săptămâni înainte de plantare. Vedeți cum să încălziți solul pentru plantarea de primăvară .

Evitați să mergeți pe sol creând poteci sau scânduri pe care să stați. Mersul pe sol îl compactează, făcând mai dificilă pătrunderea rădăcinilor mici, a apei și a aerului. 

În timpul ultimei săptămâni a transplanturilor în interior, rețineți mai rar îngrășământul și apa pentru a le condiționa la viața în aer liber mai aspră.

 Orice răsaduri sau plante care vin din interior în exterior trebuie să treacă printr-o tranziție treptată sau vor trece prin șoc. Începeți prin a uda bine plantele. Apoi, cu 7 până la 10 zile înainte de transplant, așezați răsadurile în aer liber într-o umbră pătată care este protejată de vânt timp de câteva ore în fiecare zi, crescându-le treptat expunerea la soare plin și la condiții de vânt. Acest lucru îi va obișnui mai bine să trăiască în cele din urmă cu normă întreagă în aer liber.  

Păstrați solul umed în orice moment în timpul perioadei de întărire. Aerul uscat și briza de primăvară pot duce la pierderi rapide de apă. 

Aflati mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii