Cum se uda florile de apartament iarna

 Iarna este cunoscută drept anotimpul liniștit în grădină, deoarece majoritatea plantelor de exterior nu fac mare lucru . La fel este și pentru grădina ta interioară. Desigur, plantele tale de interior nu trebuie să îndure zăpada și vânturile răcoroase care trec prin peisaj. Cu toate acestea, condițiile de creștere din casa ta se schimbă în mai multe moduri subtile în timpul lunilor mai reci și mai întunecate ale anului.

Reduceți udarea.

„Iarna înseamnă mai puțină lumină și, în general, mai puțină lumină înseamnă mai puțină apă.Cu cât o plantă primește mai multă lumină solară, cu atât va fi mai însetată în timp, explică Marino. Cu lumina soarelui limitată iarna, plantele folosesc mai puțină apă decât atunci când cresc activ primăvara și vara. „O plantă pe care ai udat-o în fiecare săptămână vara ar putea prefera acum să rămână două săptămâni fără apă.

n loc să urmați un program, este mai bine să verificați cum se simte amestecul de ghiveci înainte de a uda. Introduceți degetul cel puțin un centimetru în pământ. Dacă este uscată, udați planta bine . Dacă este umed, mai așteptați câteva zile și verificați din nou solul. Dacă preferați să nu vă murdăriți degetele, utilizați un umidificator .

Fii atent la lumina soarelui.

Când soarele răsare mai târziu și apune mai devreme, plantele primesc mai puțină lumină solară decât primăvara și vara. Dacă este posibil, poate doriți să mutați plantele mai aproape de ferestre, astfel încât acestea să poată profita de cât mai multă lumină posibil. Rotiți ghivecele un sfert de tură în fiecare săptămână pentru a vă asigura că toate părțile plantelor tale primesc lumina soarelui din când în când. Dacă creșterea nivelului de lumină nu este o opțiune pentru tine, majoritatea plantelor vor fi în regulă . „Plantele tale din interior se vor adapta la schimbările sezoniere de afară.

Evitați temperaturile extreme.

Temperaturile obișnuite ale gospodăriei în care vă simțiți confortabil sunt bune pentru majoritatea plantelor de interior în timpul iernii. Dar schimbările extreme de temperatură, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, pot cauza probleme. Țineți plantele departe de curentele reci, calorifere și orificiile de ventilație. „Curenții de aer cald sau reci pot stresa plantele, pot cauza daune cauzate de frig sau le pot usca până la o culoare crocantă

Majoritatea plantelor de apartament se odihnesc iarna. Au tendința de a crește foarte puțin, dacă chiar deloc. Deoarece nu produc frunze și tulpini noi, nu au nevoie de îngrășământ . Opriți fertilizarea toamna și reluați din nou primăvara, pe măsură ce plantele primesc mai multă lumină solară, determinându-le să crească din nou activ.

Iarna este momentul de vârf pentru insectele mici care sug seva, cum ar fi afidele și solzii. Acarienii de păianjen sunt un alt dăunător comun de iarnă, deoarece le plac condițiile calde și uscate. Întoarceți frunzele plantelor și inspectați-le partea inferioară de fiecare dată când udați. Verificați și de-a lungul tulpinilor. Dacă găsiți dăunători, încercați să-i ștergeți cu degetele sau cu o minge de bumbac îmbibată în alcool.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii