Unde se gaseste si cand se culege leurda - beneficii de sanatate

 

De ce este bun usturoiul sălbatic -leurda pentru mine? Având în vedere proprietățile sale antibacteriene, antibiotice, antiseptice și anti... ei bine, aproape toate, proprietățile, este logic să includeți cât mai mult în dieta dumneavoastră. Beneficiul principal pentru sănătate al usturoiului este eficacitatea acestuia în reducerea tensiunii arteriale și, prin urmare, a bolilor de inimă și a riscului de accident vascular cerebral. Deși tot usturoiul are această proprietate, usturoiul sălbatic are cel mai mare efect asupra scăderii tensiunii arteriale. 

 Unde găsiți usturoi sălbatic

 Usturoiul sălbatic crește la începutul primăverii în abundență asemănătoare buruienilor în pădure și chiar în spațiile verzi urbane cu aspect nepromițător, umplând aerul cu aroma sa. Frunzele sale în formă de sabie, mătăsoase și umede seamănă cu cele ale crinului, așa că frecați o frunză între degete pentru a vă asigura că eliberează mirosul caracteristic de usturoi. Căutarea leurdei adaugă un scop culinar unei plimbări de duminică, dar o veți găsi și ieftinăpe tarabele din piața de legume.

Allium ursinum, cunoscut și sub numele de leurda sau usturoi sălbatic, are o lungă tradiție de utilizare medicinală în multe țări diferite, cu efecte antifungice, antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatorii, citotoxice, antioxidante, expectorante, vasodilatatoare și cardio-protectoare. De asemenea, este folosit ca tonic pentru digestie; calmarea colicilor, tratarea pierderii poftei de mâncare și vindecarea indigestiei. Cu toate acestea, în ciuda acestei utilizări largi, studiile științifice asupra compoziției sale nutritive, activitatea farmacologică și efectul terapeutic au fost rare până acum. 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii