Utilizarea drojdiei la rosii si castraveti : cât de des și când ?

 Drojdia este o sursă de vitamine din grupa B, aminoacizi, azot, fosfor, fier, proteine ​​și carbohidrați.

Majoritatea grădinarilor nu prefera substanțele chimice pentru îngrășământul pentru legume. Este posibil să înlocuiți îngrășămintele minerale folosind o soluție de drojdie cu adăugarea de componente simple disponibile.


Drojdiile accelerează dezvoltarea sistemului radicular decât creșterea primirii de nutrienți.

Crește numărul de flori.

Creșterea și coacerea rădăcinilor sunt accelerate.

Îmbunătățiți calitatea gustului castraveților.

Termenul de fructificare crește.

Rezistența la stres a plantelor și rezistența la diferite boli crește.

Ca urmare, recolta este mai mare la sută la 40-50%.


Singurul dezavantaj al folosirii solutiilor de drojdie este consumul mare de potasiu in procesul de fermentare a drojdiei. Dar este ușor de fixat prin adăugarea de aditivi de îngrășăminte minerale cu un conținut ridicat de element sau cenușă de lemn.


Cum să hrănești castraveții în sol deschis

Metode de îngrășământ a plantelor, testate de grădinari diverse. Unii folosesc doar drojdie de panificație crudă. Alții pregătesc o soluție din produse de panificație, considerând că această metodă este cea mai eficientă.


Castraveții  sunt mai puțin pretențioși în ceea ce privește cantitățile de nutrienți decât aceeași cultură cultivată într-o seră. Capacitatea de a alege un teritoriu mai mare și precipitațiile naturale permit tijelor de castraveți să obțină substanțe puțin mai utile. Deci, la hrănirea castraveților de drojdie în sol deschis o folosim mai rar. Este suficient de o data în 3-4 săptămâni.

Prima hrănire a drojdiei se realizează cu dezvoltarea celei de-a doua frunze reale. Acest lucru va accelera semnificativ creșterea și formarea tufelor de castraveți.

A doua oară este folosita pentru a hrăni plantele când apar florile. Acest lucru oferă beneficii suplimentare. Pe lângă porția suplimentară de nutrienți, soluția de drojdie poate atrage polenizatorii de insecte. Mirosul specific al drojdiei și fermentației este plăcut pentru albine și bondari. Prin urmare, se recomandă utilizarea infuziei de drojdie și zahăr în perioada de înflorire.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii