La ce distanta se planteaza pomii fructiferi

 

Importanța distanței pomilor fructiferi 

Distanța pomilor fructiferi pentru livada din curte este diferită de cea pentru un cultivator comercial. Distanța pentru pomi fructiferi este determinată de tipul de copac, calitatea solului, înălțimea așteptată a copacului și copacul pentru copacul matur și orice caracteristică pitică a portaltoiului. Acordarea pomilor fructiferi poate însemna diferența între a-i îndepărta, umbrirea reciprocă, ceea ce duce la un set de fructe scăzut. Există totuși o linie fină. Dacă le plantați prea departe, polenizarea poate fi afectată.

 Copacii trebuie să fie distanțați astfel încât să primească mult soare și să permită circulația aerului pentru a preveni problemele fungice. Dacă aveți un sol robust, trebuie acordată puțin spațiu suplimentar, deoarece copacul va crește mai larg. Există trei dimensiuni de copaci: standard, semi-pitici și pitici. Standard este cea mai mare dimensiune a copacului, semipiticul este de înălțime medie, iar piticul este cea mai mică dimensiune. 

Pomii fructiferi standard cresc la maturitate până 5-8 m, cu excepția cazului în care sunt copaci de piersici și nectarine de dimensiuni standard, care cresc până la aproximativ 4-5 m. Pomii fructiferi de dimensiuni semi-pitici ating 12 până la 4-5 m. în înălțime și lățime, cu excepția cireșelor dulci, care vor deveni puțin mai mari la 5 m. înălțime/lățime. 

Pomii fructiferi pitici cresc la aproximativ 2-3 m. înălțime/lățime. Copacii de dimensiuni standard crescuți din semințe au nevoie de mai mult spațiu decât dacă ar fi făcuți prin altoire pe un pitic sau semi-pitic.
Distanța pomilor fructiferi poate fi la o distanță de61-91 cm. p.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe