De ce se îngroapa resturile de bucătărie în grădină?

 

Compostarea în tranșee: Metoda „Leneșului”. 

Compostarea în șanțuri este cunoscută ca metoda „leneșului” de compostare, deoarece vă îngropați resturile de bucătărie direct în sol, chiar în grădină. Această metodă fără probleme este o modalitate ușoară de a vă îmbogăți solul fără mirosuri, întoarcere și udare, precum și vederea inestetică a unei găleți mari de compost sau a unei grămezi din curtea dvs. Deși această metodă poate fi nouă pentru dvs., compostarea în șanțuri este departe de a fi o metodă nouă. De fapt, a fost folosit pentru a îmbogăți solul de aproape fiecare civilizație timp de mii de ani. De fapt, când nativii americani au îngropat peștii sub mormanele lor de porumb, ei făceau compost în șanțuri. 

 De ce să alegeți compostarea în șanțuri? Îngroparea deșeurilor organice și așteptarea ca acestea să se descompună pentru a adăuga nutrienți înapoi în sol creează o bandă subterană de nutrienți pentru plantele tale. Este una dintre cele mai simple moduri de a vă folosi deșeurile în timp ce returnați materialul organic înapoi în sol. Plantele tale primesc, de asemenea, nutrienții de care au nevoie fără bătaia de cap de aerare și cernere, așa cum ai face cu alte metode de compost. Cel mai bine, grămada ta de resturi de bucătărie care se dezintegra este la vedere și poate încăpea aproape oriunde ai murdărie care poate fi săpat. Nu există mirosuri care emană din materia în descompunere și, dacă este îngropată corect, nu va atrage paraziți, așa cum pot uneori alte tehnici de compostare. 

 Metode De Compostare În Șanțuri 

Termenul „șanț” este folosit în mod liber, deoarece practic este săparea unei gropi, umplerea acesteia cu resturi de bucătărie și deșeuri de grădină, apoi umplerea ei cu pământ. Există mai multe moduri prin care poți folosi eficient acest tip de compostare. Cea pe care o alegeți depinde de ce perioadă a anului este și de ce tip de grădini aveți.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii