Cand se seamana semintele pentru rasadurile de castraveti

 Castraveții crocanți, proaspeți din grădină sunt într-o ligă a lor, așa că dacă vă întrebați dacă să-i creșteți sau nu, răspunsul ar trebui să fie un „da” răsunător!

Există soiuri de castraveți potrivite pentru cultivare în aer liber sau în seră. Castraveții de exterior, numiți și „castraveți de creasta”, vor tolera climatul mai rece și sunt adesea spinoși sau aspri la atingere. Castraveții de seră formează fructe mai netede, dar au nevoie de această căldură suplimentară pentru succes. Unele soiuri vor crește cu bucurie în interior sau în exterior, într-un loc însorit și adăpostit din grădină.

Cum să semănați castraveți

Semănați castraveți de la mijlocul primăverii în ghivece mici cu semințe sau amestec de ghiveci de uz general. Semănați două semințe de aproximativ un cm adâncime, apoi udați bine.

Castraveții au nevoie de temperaturi de cel puțin  20 °C pentru a germina, așa că fie plasați ghivecele într-un propagator pentru o germinare mai rapidă, fie pur și simplu așteptați până la sfârșitul primăverii pentru a începe. Odată ce răsadurile apar, îndepărtați-le pe cele mai slabe pentru a lăsa câte unul pe alveola.

Castraveții se planteaza in gradina cand temperarurile sunt destul de ridicate, de 20-21 grade Celsius. Aceasta tempertura este atinsa, de exemplu , in unele zone , in data de 1 Mai.

Cum rasadurile la plantare ar trebui sa aiba 40 de zile , atunci semanarea lor se face in a treia saptamana a lunii Martie.

Rasadurile nu trebui sa aiba sub 40 de zile de la semanare caci nu prea rezista in gradina, dar poate avea mai multe zile chiar 46 , cu conditia ca planta sa nu fie prea matura. Si atunci , semanarea semintelor pentru rasaduri se poate incepe chiar de la mijlocul lunii Martie.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii