Creșteți răsaduri în cartoane de ouă

 Este sezonul de plantare și sunteți gata să vă începeți grădina, dar poate fi dificil să semănați și să încolțiți semințele direct în sol. Multe nu supraviețuiesc, iar buruienile pot interfera cu creșterea plantelor tale.



În loc să cumpărați mai multe ghivece de plastic pentru pornirea semințelor sau truse scumpe, încercați să folosiți niște materiale gratuite pe care altfel le-ați arunca. Cutiile de ouă și zațul de cafea funcționează de minune și vei face o favoare mediului (și portofelului tău). 

Cum să plantezi semințe în cutii de ouă reciclate

Amestecați zațul de cafea cu pământ pentru ghivece și puneți-le deoparte. De obicei fac un amestec de jumătate și jumătate din părți egale de sol și pământ. Un bol de supă plin cu acest amestec ar trebui să fie suficient pentru acest proiect.

Tăiați cupele cutiei de ouă. Puteți să vă plantați semințele în cutia de ouă fără a le tăia și le puteți, de asemenea, să le despărțiți după ce au încolțit semințele, dar am descoperit că o faceți la început ajută la prevenirea încurcării rădăcinilor tale mai târziu. De asemenea, vă împiedică să zdrobiți sau să spargeți accidental mugurii în timp ce încercați să separați cupele mai târziu.

Umpleți-vă cupele individuale de ouă la jumătate pline cu amestecul de pământ/măț. Țineți cont de adâncimea recomandată de plantare. Ar trebui să puteți găsi aceste informații pe pachetele de semințe. Unele semințe vor trebui să fie plantate mai adânc, așa că adăugați mai puțin pământ în timpul acestui pas pentru acele semințe.

Adăugați semințele. Asigurați-vă că nu adăugați prea multe semințe în fiecare cupă de ouă. Răsadurile supraaglomerate vor muri adesea. Pentru plantele mai mari, cum ar fi dovleceii, plantez doar una sau două semințe pe cană. Pentru plante mai mici, cum ar fi coriandrul și pătrunjelul, plantez aproximativ patru sau cinci semințe pe cană. Amintiți-vă că nu fiecare sămânță va încolți de fapt, dar că semințele încolțite vor avea nevoie de spațiu pentru a crește și de sol pentru resurse nutritive.

Acoperiți semințele cu un strat subțire de amestec de pământ/zămină. Încă o dată, va trebui să țineți cont de adâncimea recomandată. Unelor semințe le place mai mult acoperire decât altele.

Puneți cupele cu semințe într-un recipient impermeabil. Folosesc (și refolosesc) o farfurie din plastic de unică folosință.

Udă-ți cupele cu semințe. Deoarece ceștile dvs. sunt într-un recipient impermeabil, puteți pur și simplu să turnați apă în recipient. Turnam apă direct în farfuria de plastic, mai degrabă decât peste cupele individuale de semințe. Paharele de hârtie vor absorbi apa și vor menține semințele umede. Mențin tot timpul aproximativ un centimetru de apă în fundul farfurii.

Puneți cupele cu semințe la soare. Diferitele plante au cerințe diferite de lumină solară - pachetele de semințe ale plantelor ar trebui să vă ofere detalii - dar toate plantele au nevoie de lumina soarelui pentru a crește. Asigurați-vă că cupele pentru semințe sunt într-un loc unde pot avea suficient soare.

Udă-ți cupele în mod regulat. Bucurați-vă să vă urmăriți semințele încolțind și crescând!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii