Cum să ne protejăm varza de melci și limacsi

 Cu posibilitatea de a avea până la 200 de limacși pe fiecare metru pătrat al grădinii tale în climatul rece și umed, plantele tale de varză și alte brassica pot fi în pericol.

O populație atât de robustă vă poate îndepărta grădina de culturi de varza și alte legume.

Și fiecare dintre aceste moluște gasteropode terestre poate produce 400 de ouă pe an; și sunt hermafrodiți, adică toți au organe sexuale masculine și feminine și pot depune ouă.

Limacșilor le place să mănânce toate legumele crucifere, inclusiv (dar fără a se limita la):



Brocoli

Varză de Bruxelles

Varză

Gulie

Conopidă

Kale

Gulie rosie

Muștar și alte crucifere

Ridichi


Metodele clasice, cum ar fi punerea ceștilor de bere sau lapte în grădina dvs. sunt surprinzător de eficiente. Cea mai bună tehnică este de a face o mică adancitura în sol suficient de mare pentru ca recipientul să se potrivească astfel încât buza să fie la nivelul solului atunci când vasul este introdus în el.

Un număr mare de limacși maronii prinși într-o capcană dreptunghiulară de bere așezată într-o cuvă dreptunghiulară albastră introdusă în pământ.

Umpleți cu bere sau lapte și lăsați-l să stea peste noapte. Târâiele înfiorătoare vor fi atrase de el, se vor târî înăuntru și se vor îneca. Goliți și înlocuiți dimineața.


Cu toate acestea, ar trebui să fiți pregătit să puneți o mulțime de capcane - una la fiecare metru pătrat.

O tablă este o altă opțiune. Pur și simplu puneți o placă peste organice bogate, cu mult compost. Limacșii se vor târî sub scândură pentru a scăpa de căldură în timpul zilei. Spre după doar ridicați placa, scoateți-le. și fie relocați, fie eradicați (cu sare).

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii