Cimbru cu miere - cum se prepara si la ce se foloseste

 Mierea infuzată cu cimbru este o modalitate excelentă de a păstra aromele acestei plante medicinale și îmbunătățește aroma oricărui lucru pe care ați dori să utilizați acest îndulcitor, fie că este în ceai, în produse de patiserie sau într-un cocktail!Încă din Evul Mediu, cimbrul a fost o plantă perenă de gătit cultivată în grădini pentru uz culinar, medicinal și ornamental. Este un membru al familiei mentei , inclusiv alte ierburi precum busuiocul, lavanda, maghiranul și oregano.


Pe lângă faptul că este un condiment popular pentru mâncăruri sărate,  cimbrul  este folosit în multe remedii pe bază de plante. Este, de asemenea, un ingredient cheie în produsele de înfrumusețare și de îngrijire a corpului, cum ar fi săpunurile și parfumurile.


INGREDIENTE

FRUNZE DE CIMBRU

Asigurați-vă că plantele de cimbru sunt parfumate. Acest lucru poate fi dificil de testat în magazin, dar dacă îți crești singur, miroase-l! Dacă nu culegi frunze cu miros puternic, acestea nu vor adăuga prea multă aromă rețetei tale.


Dacă cumpărați cimbru proaspăt dintr-un magazin sau dintr-o piață fermieră, alegeți ciorchini care au frunze pline, nu cele ofilite. De asemenea, este important să verificați culoarea - ar trebui să fie o culoare violet vibrant.



MIERE CRUDĂ

Alege mierea care va completa aroma cimbrului pe care l-ai ales. De exemplu, utilizați un trifoi ușor și blând asemănător mierii pentru cimbru puternic, lemnos, cum ar fi oregano sau tarhonul francez. Pe de altă parte, utilizați miere cu aromă mai puternică, cum ar fi hrișcă sau floare de portocal , pentru o plantă mai delicată, cum ar fi cimbru de lămâie sau cimbru de lime. Dacă cineva dorește să utilizeze mierea infuzată în scopuri de sănătate, mierea de Manuka poate fi o alegere bună.


Această rețetă funcționează cu orice varietate de miere. Totuși, prefer să folosesc  miere crudă, organică de flori sălbatice , dar nu ezitați să folosiți tot ce aveți la îndemână sau să experimentez cu diferite arome.


CUM SE PREPARĂ MIERE INFUZATĂ

Ia-ți niște miere organică și cimbru organic proaspăt de la magazinul tău alimentar local sau de la piața fermieră. Puteți folosi și cimbru uscat, dar să știți că nu se va infuza la fel de bine.

Pregătiți borcanul și capacul spălându-le bine cu apă fierbinte și săpun. Vrei să fii sigur că sunt imaculate înainte de a lucra cu ingredientele tale. Se usucă bine și se lasă deoparte până când este gata de utilizare.

Tăiați crenguțele de cimbru de pe tulpini și adăugați-le în borcanul curat. Asigurați-vă că ierburile sunt distribuite uniform - fie un strat întreg, fie două straturi separate dacă nu aveți suficient pentru un strat complet.

Apoi umple-ți borcanul cu miere, încercând să nu deranjezi prea mult cimbrul (e în regulă dacă plutește puțin). Asigurați-vă că zdrobiți frunzele de cimbru pentru a elibera uleiurile din crenguțe în miere. 

Sigilați recipientul și păstrați-l într-un loc răcoros și uscat timp de aproximativ trei zile, scuturând-l în fiecare zi timp de aproximativ 30 de secunde și luând periodic un moment pentru a-i inspira parfumul. Cu cât aștepți mai mult să încerci infuzia, cu atât aromele vor fi mai profunde și mai pronunțate.

Când este gata, bucurați-vă de infuzia adăugând-o în iaurt sau chiar în ceai!

Mai multe, in videocliplul de mai jos :

Comentarii