Fertilizarea usturoiului cu cenușă - ingrasamant natural pentru usturoi

 

Usturoiul este o cultură de sezon lung și durează aproximativ 180-210 zile până la maturare, în funcție de soi. Deci, după cum vă puteți imagina, fertilizarea corectă a usturoiului este de o importanță capitală. Întrebarea este nu numai cum să fertilizați usturoiul, ci când este cel mai bun moment pentru hrănirea plantelor de usturoi?

 Îngrășământ pentru plantele de usturoi 

Usturoiul este un hrănitor greu, practic pentru că durează atât de mult până se concretizează. Din acest motiv, cel mai bine este să te gândești la hrănirea plantelor de usturoi chiar de la început. În majoritatea climatelor, bulbii de usturoi ar trebui să fie plantați la sfârșitul toamnei sau la începutul iernii - cu șase săptămâni înainte ca solul să înghețe. În zonele mai blânde, puteți planta usturoi în ianuarie sau chiar februarie pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei.

 Cum se fertilizeaza usturoiul

 Fertilizarea plantelor de usturoi ar trebui să aibă loc primăvara dacă l-ați plantat toamna. Fertilizarea usturoiului poate avea loc fie prin pansare laterală, fie prin difuzarea de îngrășământ pe întregul pat. Cel mai bun îngrășământ pentru plante de usturoi va fi bogat în azot, cei care conțin făină de sânge sau o sursă sintetică de azot. Pentru a îmbrăca lateral, lucrați îngrășământul la 2,5 cm mai jos și aproximativ 3-4 cm si 7,5-10 cm de plantă. Fertilizați la fiecare trei până la patru săptămâni. Fertilizează din nou usturoiul chiar înainte ca bulbii să se umfle, pe la jumătatea lunii mai.

 Din toate punctele de vedere, totuși, nu fertilizați cu alimente bogate în azot după luna mai, deoarece acest lucru poate diminua dimensiunea bulbului. Acum incepe ferilizarea cu cenusa care este bogata in potasiu si fosfor, minerale de care are nevoie usturoiul pentru a-si forma bulbi mari.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe