Insecticid natural impotriva puricilor la ridichi

 

Aceste mici insecte săritoare pot cauza mari probleme multor plante legumicole. Aflați aici controlul sigur și eficient al gândacului de purici folosind soluții organice dovedite. 

 Ciclu de viață 

Adulții iernează în sol sau resturi de grădină și devin activi primăvara, hrănindu-se cu plantele gazdă pe măsură ce apare o nouă creștere. Ouăle albe minuscule sunt depuse pe sau în crăpăturile solului din jurul bazei plantelor. Acestea eclozează în aproximativ o săptămână, iar larvele subțiri albe se hrănesc cu rădăcinile plantelor timp de aproximativ 2-3 săptămâni. Ele rămân de obicei în sol timp de 7-9 zile până când adulții apar și ciclul este încheiat. Există una până la patru generații pe an, în funcție de specie și climă. 

 Cum să controlezi 

Îndepărtați gunoiul din grădină și ara sau rototil sub buruieni pentru a reduce locurile de iernare. Capacele de rând plutitoare sunt extrem de eficiente atunci când sunt așezate pe răsaduri și lăsate pe loc până când plantele sunt suficient de mari pentru a tolera deteriorarea gândacului. Puneți capcane galbene lipicioase pe rândurile grădinii la fiecare 30 cm  pentru a captura adulți. Nematozii benefici aplicați pe sol vor distruge stadiul larvar, reducând hrănirea rădăcinilor și contribuind la prevenirea apariției următoarei generații de adulți. 

Aplicați pământ de diatomee organic pentru o protecție de lungă durată. Format din organisme acvatice minuscule fosilizate, care la microscop arată ca o sticlă spartă, DE ucide prin marcarea stratului exterior al unei insecte în timp ce aceasta se târăște peste pulberea fină. NU conține otravuri toxice! 

Uleiul de neem 70% este aprobat pentru uz organic și poate fi pulverizat pe legume, pomi fructiferi și flori pentru a ucide ouăle, larvele și insectele adulte. Amestecați 1 oz/ galon de apă și pulverizați toate suprafețele frunzelor (inclusiv partea inferioară a frunzelor) până când se udă complet.

Ardeii iuti sau solutia de boia iute este foarte eficienta in eliminarea puricilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii