De ce castraveții mici devin galbeni

 DE CE SE ÎNGĂLBENESC CASTRAVEȚII MEI?

Poate fi dificil să spui exact de ce castraveții tăi devin galbeni și s-ar putea să nu știi niciodată sigur de ce s-a întâmplat. Dar în această listă veți găsi unele dintre cele mai frecvente cauze, astfel încât să le puteți restrânge.


SLAB SAU LIPSĂ DE POLENIZARE

Dacă florile feminine nu sunt niciodată polenizate, micii castraveți se vor îngălbeni și vor scăpa din viță  în curând. Dar polenizarea slabă ar putea fi de vină pe fructele mature. Fiecare floare feminină trebuie polenizată de mai multe ori.

Când primește prea puțin, castravetele rezultat este de obicei malformat și de culoare galbenă sau portocalie.


UDARE NECORESPUNZĂTOARE

Un alt motiv potențial ar putea fi prea multă apă. Castraveții au rădăcini puțin adânci și doresc o umiditate uniformă. Dar dacă iie lăsăm fara apa, le este greu să absoarbă ceea ce au nevoie din sol.


Udați adânc dimineața de câteva ori pe săptămână dacă regiunea dvs. nu plouă. Lăsați centimetrul superior să se usuce între băuturi, dar nu mai mult de atât. Folosiți un indicator de umiditate dacă vă confruntați cu asta.


DEFICIENȚE DE NUTRIENȚI

Lipsa nutrienților este o altă posibilă explicație. Deficiențele de nutrienți pot cauza probleme în timpul formării și coacerii fructelor, iar castraveții galbeni sunt adesea rezultatul.

Acest lucru este valabil mai ales dacă plantați vița de castravete în aceeași zonă în fiecare an, deoarece resursele solului se poate epuiza în timp.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii