Ce să faci pentru o recoltă bună de morcovi

 Toată lumea se bucură de un morcov dulce și crocant, dar mulți grădinari consideră că este puțin dificil de crescut. Morcovii sunt o cultură de sezon rece, cultivată primăvara. Sunt o sursă excelentă de vitamina A și adaugă culoare unei mese. Pot fi servite fierte sau crude.

Această legumă populară are o dulceață naturală - în special morcovul de casă, deoarece zahărul care face un morcov dulce începe să fie înlocuit cu fibre pe măsură ce îmbătrânește în magazinele alimentare. Morcovii au reputația de a fi greu de cultivat, mai ales în sol greu și compact. Cu toate acestea, cu puțin efort, puteți crește într-adevăr morcovi. Morcovii preferă locurile însorite (6 până la 10 ore de soare). Solul în sine ar trebui să se dreneze liber; aceasta este una dintre puținele culturi care beneficiază în mod activ de soluri mai nisipoase. Nu vrei ca solul tau sa fie prea bogat sau morcovii nu pot ajunge in jos!

Semințele de morcov pot fi semănate cu aproximativ 2 până la 3 săptămâni înainte de ultimul îngheț de primăvară.  În mod ideal, doriți ca solul să se fi uscat și încălzit puțin după iarnă.

Vă recomandăm să semănați semințele direct în grădină (sau oriunde plănuiți să le creșteți) decât să le transplantați. Morcovilor nu le place să li se deranjeze rădăcinile. 

 Încercați să distribuiți semințele într-un mod uniform, astfel încât semințele să nu crească împreună. Semințele sunt destul de mici și este foarte ușor să le semănați prea gros. Dacă nu aveți o mână sigură, atunci un sfat simplu este să amestecați semințele cu nisip fin, pentru a le împrăștia. În schimb, puteți semăna ciupituri din amestecul de nisip și semințe. Apoi doar acoperiți semințele.

Păstrați solul umed cu udari frecvente de mică adâncime. Pentru ca semințele mici de morcov să germineze, solul nu trebuie să formeze o crustă tare deasupra; acoperiți cu un strat de nisip fin, vermiculit sau compost pentru a preveni formarea unei cruste. (Dacă bagi degetul în pământ, acesta ar trebui să fie umed, dar nu ud, până la degetul mijlociu.)

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii