Metode de a opri gainile sa-si manace ouale

Cei mai mulți dintre noi care ne ocupăm de creșterea păsărilor din curte o facem pentru ouă. Am dreptate? Când gainile mănâncă ouă, nimeni nu câștigă.


Chiar nu există nimic ca un ou proaspăt. Frumos la culoare și delicios la gust, odată ce ai avut ouă proaspete, este greu să te întorci. 

Top 10 moduri de a preveni sau de a intrerupe obiceiul de a mânca ouă

Asigurați-vă că gainile dvs. primesc suficiente proteine. Citiți cu ce să hrăniți puii si gainile . Proporția de proteine ​​​​în hrana lor în strat ar trebui să fie de cel puțin 16%. Le puteți completa dieta cu lapte, iaurt și/sau semințe de floarea soarelui.

Păstrați cojile de ouă puternice . Este important să te asiguri că găinile tale primesc suficient calciu pentru a construi cochilii puternice. O coajă subțire este o coajă spartă și un ou mâncat. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este completarea cu coji de stridii. Dacă un ou se sparge, curățați-l repede!

Pune un ou de lemn sau o minge de golf în cutia de cuib. Puiul îl va ciuguli în speranța că va sparge „oul” și va primi o gustare delicioasă, doar pentru a-l găsi de nedespărțit. În cele din urmă vor renunța.

Umpleți un ou gol cu ​​muștar englezesc . Găinilor nu le place muștarul. Spargeti un ou. Umpleți-l cu grijă cu muștar și puneți-l în cutia de cuib. Când consumatorul tău de ouă merge să-l mănânce, va primi o surpriză urâtă și va fi oprit.

Strângeți ouăle frecvent. Încercați să colectați ouă de 2-3 ori pe zi.

Furnizați o cutie de cuib căptușită . Nu, nu trebuie să coaseți o pernă ACTUALĂ. Doar asigurați-vă că există suficient material natural în cutie încât atunci când găina depune oul, acesta să cadă moale și să nu crape.

Păstrați cutiile de cuib întunecate/întunecate.  O modalitate grozavă de a face acest lucru este să coaseți și să instalați niște perdele pentru cutii de cuib .

Hrăniți-vă găinile numai cu ouă fierte/omletă . Mulți oameni le place să-și suplimenteze dieta găinilor cu ouă. Găinile care mănâncă ouă sunt în regulă. Doar asigurați-vă că nu le hrăniți niciodată cu ouă crude. Ar trebui să fie întotdeauna gătite, astfel încât fetele tale să nu aibă „gust” de ouă crude.

Construiți/cumpărați cutii de cuib înclinate.  Puteți construi sau cumpăra cutii de cuib care sunt înclinate, astfel încât atunci când găina își depune ouul, acesta să se rostogolească și să iasă din vedere.

Oferă-le o mulțime de lucruri de făcut și de ciugulit.  Un pui plictisit sau aglomerat va fi nevoit să ciugulească lucruri, chiar și propriile ouă. Un lucru ușor, de casă, pe care îl puteți face este să faceți jucării pentru găini , pentru a vă ține găinile ocupate și a ciuguli ce este „potrivit”.

Mai mule , in videoclipul de mai jos :

Comentarii