Insecticid natural pentru trandafiri cu otet

 Puteți scăpa de afidele de pe trandafiri cu oțet?

Daca vrei sa scapi de afidele de pe trandafiri, otetul este o optiune naturala. 

Pulverizarea unei soluții cu oțet pe furnicile care cresc afidele este o opțiune. Dar nu ne-am gândi niciodată să pulverizăm nici măcar o soluție de pulverizare cu pesticide cu oțet diluat pe orice frunză a plantelor tale de trandafiri pentru a controla o populație de afide.


De ce afidele se apropie de trandafirii mei?

Datorită parfumurilor lor, trandafirii sunt ținte excelente pentru polenizatori, cum ar fi albinele sau fluturii, dar unii dăunători sunt atrași de seva dulce din plantele tale.  Gândacii, acarienii și afidele sunt unele dintre insectele care se sărbătoresc cu trandafiri și strică stabilitatea grădinii tale.


Deși un număr mic dintre ele s-ar putea să nu provoace daune mari sau să contamineze grădina dvs., ele pot fi devastatoare atunci când numărul de infestare crește considerabil. 

Deci, cum să scapi de afide?

Cum folosesc o soluție de pulverizare cu oțet?

O modalitate eficientă de a controla afidele de pe trandafiri este de a crea o soluție de pulverizare cu oțet pe care să o folosești asupra furnicilor care cresc afidele.


Localizați infestarea afidelor pe plante

Căutați întotdeauna cele mai tipice locuri în care se adună coloniile de afide. Acestor dăunători de grădină le place să stea lângă tulpinile sau frunzele trandafirilor. Veți ști că sunt aproape dacă vedeți pete întunecate și acoperite cu funingine pete peste aceste părți ale plantei.  Odată ce ai o infestare cu afide pe plantele tale și în grădină, cel mai bine este să începi să le lupți imediat. Cu cât scapi mai devreme de afide, cu atât este mai puțin probabil ca acestea să se înmulțească și să crească, provocând rapid mai multe daune.

Unii oameni preferă să folosească un simplu spray pentru furnici cu oțet de casă pentru a economisi bani în timp ce țin sub control afidele din grădină.

Dacă sunteți interesat să creați acasă acest spray cu oțet cu săpun, urmați rețeta simplă.

Creați amestecul de pulverizare de săpun cu oțet natural pentru afide

Veți avea nevoie doar de 4 ingrediente și instrumente pentru a vă crea amestecul:

Otet alb distilat

Apă

Sticla cu pulverizator

Săpun lichid de vase

Amestecă. Turnați un litru de apă într-un bol. Adăugați o lingură de săpun lichid de vase .Turnați 100 mlde oțet alb distilat în bol.

După ce toate ingredientele de mai sus sunt combinate, transferați amestecul într-o sticlă de pulverizare.


Acum începeți să pulverizați afidele pe plante cu un jet puternic de apă!

Asigurați-vă că pulverizați nu numai vârful frunzelor și petalelor, ci și partea inferioară a acestora, precum și tulpina. Afidelor le place să se ascundă pe partea inferioară a frunzelor, așa că acesta va fi un punct de interes deosebit.

Acest spray puternic ar trebui să doboare afidele la pământ, unde afidele și furnicile pot fi pulverizate cu amestecul de oțet. Dacă planta dvs. este într-un ghiveci, pulverizați și ghiveciul pentru a împiedica afidele să vă reinfesteze planta.


Beneficiile folosirii oțetului

Nu numai că oțetul este eficient în uciderea afidelor și furnicilor, dar este și mai bun pentru mediu. Această soluție de casă poate combate dăunătorii afidelor , păstrând în același timp o grădină sănătoasă pentru insecte benefice precum albinele și gărgărițele. 

În timp ce majoritatea pesticidelor comerciale nu asigură siguranța insectelor polenizatoare, oțetul este o soluție naturală și, prin urmare, nu dăunează ecosistemului nostru.

Pe lângă menținerea în siguranță al albinelor, oțetul este o soluție pe care majoritatea dintre noi o avem deja în casele noastre. Acest lucru îl face o soluție ieftină, disponibilă într-o perioadă de grabă și nevoie.


Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii