Care soi fasole este cea mai buna pentru pastai ?

 Fasolea este clasificată ca leguminoasă, împreună cu mazărea , alunele și lintea . Sunt semințele plantelor cu flori din familia Fabacea . Fasolea crește de obicei în păstăi cu mai mult de o fasole înăuntru.


Sunt bogate în fibre și vitamine B, ajutând la reducerea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, servesc ca o sursă de proteine, fiind un înlocuitor excelent pentru carne. Ca să nu mai vorbim - sunt ieftine!


Toate acestea înseamnă că adăugarea de fasole în dieta ta este o alegere bună. Fasolea vine atât în ​​formă conservată, cât și în formă uscată. Fasolea conservată economisește foarte mult timp, deoarece boabele sunt gătite complet și necesită doar reîncălzire. Cu toate acestea, fasolea își poate pierde din aromă în procesul de conservare, așa că unii preferă să le cumpere uscate și să le înmuie bine peste noapte . Dar cu atât de multe tipuri diferite de fasole, de unde începi?


Fasole Cannellini

Cunoscută și sub denumirea de fasole albă italiană, această fasole de culoare crem este unul dintre cele mai comune tipuri de fasole. Sunt un plus popular la supe, salate și multe feluri de mâncare italiene. Acestea își păstrează bine forma și pot fi gătite ușor sau piure pentru a face fritjeli delicioase.


Fasole rosie

Aceste fasole sunt cunoscute pentru pielea lor roșie vibrantă și interiorul alb. Au o aromă ușoară și sunt completarea perfectă pentru orice rețetă de chili. Fapt distractiv: fasolea are aproximativ aceeași cantitate de antioxidanți care luptă împotriva cancerului ca și afinele. De asemenea, sunt pline de proteine, acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă și fier. Există într-adevăr opțiuni nesfârșite atunci când vine vorba de gătit fasole: adăugați-le la orez, tacos, curry sau piure pentru a face o baie cremoasă - doar pentru a numi câteva.


Fasole Lima

Ele pot fi de culoare albă, cremoasă sau verde. Există două tipuri: fasolea mai mare, de unt (numită și Fordhook) și fasolea baby lima, mai dulce. Au o aromă ușoară, de unt și o textură moale, care se poate transforma în ciupercă dacă sunt gătite prea mult. Sunt un adaos grozav la orice supă sau pot sta singuri ca garnitură. Sunt pline de nutrienți și au mai mult potasiu decât fasolea obisnuita.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii