Bicarbonat de sodiu pentru legume - insecticid, bactericid, fungicid

 Bicarbonatul de sodiu funcționează bine ca fungicid și insecticid eficient și rentabil. Este de fapt înregistrat la EPA pentru utilizare împotriva anumitor ciuperci din plante si mucegai.


Presărat lângă baza plantelor, va ucide și/sau descuraja melcii și viermii tăi, este util și împotriva gândacilor și furnicilor.


Când este ingerată de insecte, eliberează dioxid de carbon în sistemul lor, care le ucide.



Ca spray foliar folosit în grădină, face minuni împotriva ciupercilor și insectelor.


Utilizarea uleiului de neem și a bicarbonatului de sodiu ca insecticid

Combinate cu  uleiul de Neem,  cele două se completează reciproc eficacității.


1litru de apă

2 linguri ulei de neem

1 lingură de săpun lichid

2 linguri de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu lasă un reziduu alcalin pe suprafețele plantelor, care este complet nefavorabil pentru a găzdui sporii de ciuperci. Sporii care aterizează acolo nu supraviețuiesc, mucegaiul și ciupercile deja prezente sunt lipsite de un mediu adecvat și moare.

Ar trebui aplicat la amurg, pulverizarea lui la soare fierbinte poate duce la arsuri ale frunzelor. Ați putea încerca, de asemenea, o zi cu nori, atâta timp cât ploaia care urmează nu o va spăla, veți fi bine.

Legumele cu frunze precum varza și salata verde sunt adesea victimele viermilor și omizilor. Un amestec simplu de casă de bicarbonat de sodiu și făină presarat pe plante va elimina orice larve de insecte hrănitoare. Un amestec 50-50 este cel mai bun.

Pentru aplicațiile fungicide, funcționează cel mai bine ca măsură preventivă, dar este și eficient în eliminarea problemelor fungice existente.

Dacă aveți deja o problemă cu ciuperca, mai întâi va trebui să îndepărtați orice mulci organic, deoarece sporii sunt mai mult ca sigur prezenți acolo.

Nu aruncați mulciul în compost , nu veți face decât să perpetuați boala. Scapa definitiv de el ardându-l sau punând-o în pungă. Doar fă-o să dispară.

Pulverizați planta și suprafața solului , reaplicați mulci proaspăt și pulverizați și acesta.


Avertizare

Nu vă bazați prea mult pe utilizarea persistentă a bicarbonatului de sodiu, componenta sa de sodiu se va acumula atât în ​​plante în sine, cât și în sol, în timp putând deveni toxică pentru plante.

Acumularea de toxicitate cu planta însăși, spre deosebire de sol, este mai relevantă pentru plante perene , deoarece acumularea necesită timp. În sol – va afecta generațiile ulterioare și culturile succesive.

Mai multe , urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii