Sticlele de plastic fac mini-sere grozave! La ce folosim sticlele de plastic in gradina

 

Primăvara, când tăvile cu răsaduri și butași încep să ne umple casele, mini-sere transparente sunt ideale pentru a acoperi plantele care urmează să fie. Ele ajută la crearea celebrului „efect de seră” plantelor tinere, atât de iubite, păstrând atât răsadurile, cât și butașii la căldură și umiditate ridicată... exact ceea ce au nevoie pentru un început bun în viață. Puteți, desigur, să cumpărați cupole din plastic special concepute pentru acest scop: fiecare centru de grădină le vinde, la fel ca și cataloagele de semințe, dar este posibil să aveți deja tot ce aveți nevoie acasă... sub formă de sticle de plastic: sticle de apă, sticle de suc, sticle de băuturi răcoritoare etc. 

 Dacă tăiați o sticlă de plastic în jumătate pe lățime, veți obține nu una, ci două mini-sere: baza, inversată și partea de sus. (Da, lasă capacul: la urma urmei, te străduiești pentru umiditate ridicată!) .

Sticlele mici, precum sticlele de apă cu porții individuale, sunt bune pentru oale mici. Sticlele de 2 litri le vor acoperi pe cele mai mari. Și poți găsi sticle și mai mari dacă te uiți puțin. Rețineți că aceste mini-sere sunt folosite doar pentru o perioadă scurtă de timp, doar pentru a obține semințele și butașii priviți. Odată ce răsadurile germinează și butașii sunt înrădăcinați, nu mai aveți nevoie de ele, deoarece plantele tinere trebuie să se adapteze la condițiile din viața reală, inclusiv la aer mai puțin umed. Deci faptul că aceste acoperiri de casă nu sunt atât de înalte nu este o problemă: le vei fi îndepărtat cu mult înainte ca plantele tinere să ajungă la vârf.

Mai multe, in videoclipurile de mai jos :

Comentarii