Cultivarea lavandei din seminte

 

Cultivarea plantelor de lavandă din semințe poate fi o modalitate plină de satisfacții și distracție de a adăuga această plantă aromată în grădina ta. Semințele de lavandă germinează încet, iar plantele crescute din ele s-ar putea să nu înflorească în primul an, dar dacă ai răbdare și dorești să lucrezi, poți genera plante frumoase din semințe. Citiți mai departe pentru a afla despre începerea lavandei din semințe. 

Germinarea semințelor de lavandă Primul pas în înmulțirea semințelor de lavandă este alegerea unui soi și germinarea semințelor. Fiți conștienți de faptul că nu toate soiurile se vor împlini atunci când vă înmulțiți prin semințe. Dacă sunteți hotărât să creșteți un anumit soi, este mai bine să folosiți butași sau diviziuni pentru a obține plante noi. Poate dura una până la trei luni pentru ca semințele de lavandă să germineze , așa că începeți devreme și aveți răbdare. De asemenea, fiți pregătiți să le germinați în interior. Semințele de lavandă vor avea nevoie de temperaturi calde, între 18-21 C.

 Cum să plantezi semințe de lavandă 

Folosiți tăvi pentru semințe puțin adânci și abia acoperiți semințele cu pământ. Utilizați un sol ușor sau un amestec de vermiculit . Păstrați semințele umede, dar nu excesiv de umede. Un loc însorit este o locație excelentă pentru a împiedica udarea solului și pentru a adăuga căldură. Răsadurile dvs. de lavandă vor fi gata de transplant odată ce au mai multe frunze per plantă. Primul an de creștere nu va fi impresionant, dar până în anul doi, așteptați-vă să aveți lavandă mare și înflorită. Pornirea plantelor de lavandă din semințe nu este dificilă, dar necesită timp, puțină răbdare și puțin spațiu suplimentar pentru tăvile pentru semințe.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii