Cand scoatem muscatele si alte flori afara ?

 Mușcatele (cunoscute și sub numele de pelargonii) sunt plante populare de așternut, oferind o explozie de culoare sau parfum pe tot parcursul verii. Sunt ușor de cultivat și prosperă în ghivece de teracotă, precum și în vitrine tradiționale de lenjerie de pat. Ele funcționează bine plantate sau proprii sau combinate cu alte plante precum levănțica și nemesia. Unele tipuri de mușcate sunt perfecte pentru creșterea în coșuri suspendate.


Cum să crești mușcate

Cultivați muscate în sol umed, dar bine drenat, în plin soare. Reduceți la sfârșitul verii și luați butași pentru a vă asigura împotriva pierderilor de iarnă. Majoritatea mușcatelor au nevoie de protecție în timpul iernii - mutați ghivecele în interior toamna pentru a vă asigura că vor crește din nou în anul următor.


Mușcatele pot fi cultivate în pământ de grădină de orice tip, dar vor beneficia de un sol neutru sau alcalin. Creșteți într-o poziție de plin soare în recipiente, coșuri suspendate sau paturi de flori.


Dacă cresc sub sticlă, protejați-le de soare direct în timpul verii.

Pentru a ierna mușcatele, ridicați plantele care sunt în pământ de grădină sau ghivece mari și ghiveți-le într-un ghiveci mai mic. Acest lucru ar trebui făcut înainte de primul îngheț. Îndepărtați toate frunzele deteriorate și florile decolorate. Tăiați plantele înapoi cu aproximativ o treime și poziționați-le într-un loc ferit de îngheț, dar luminos. Plantele nu vor intra în repaus complet, așa că udați ușor pe timpul iernii. Primăvara, aplicați un furaj lichid general și creșteți udarea. Plantați numai după ce pericolul de îngheț a trecut, de obicei de la sfârșitul lunii mai.


Dacă creșteți mușcate ca plante de casă, puteți lăsa planta să continue înflorirea până toamna, chiar și iarna. Păstrați mușcatele din interior departe de calorifere sau focare deschise.

Mai multe, aflati in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii