De ce nu inflorește liliacul - malinul si se usuca

 

Cu ciorchinii lor conici de flori mici, tubulare, într-o gamă de culori între alb și violet, florile de liliac intens parfumate dau un sentiment de nostalgie dulce unei grădini. În timp ce arbuștii de liliac sunt destul de ușor de cultivat și întreținut, poate veni o primăvară când te întrebi: „De ce liliacul meu nu înflorește?” De ce nu va înflori tufa mea de liliac? Există mai multe răspunsuri posibile la această întrebare, dar tăierea poate fi cheia. Liliacurile înfloresc la creșterea de anul trecut, așa că este important să le tăiați imediat după ce au terminat de înflorit primăvara. 

Dacă așteptați până vara, toamna sau iarna pentru a tăia un liliac, ați putea îndepărta mugurii care altfel ar înflori primăvara următoare. Încercați să faceți doar o tăiere ușoară imediat după înflorirea primăverii. O tăiere drastică a liliacului va întârzia următoarea înflorire, așa că doar subțiază ramurile cele mai vechi și mai groase și tăiați ramurile interioare pentru a permite luminii soarelui să pătrundă prin tufiș. Luați în considerare vârsta tufei dvs. de liliac, care s-ar putea să fi devenit un copac până acum

. Cea mai bună înflorire a liliacului are loc pe lemnul mai tânăr. Înfloririle pot fi rare dacă liliac constă în principal din lemn vechi învechit. Poate fi necesar să faceți o tăiere de întinerire a unui liliac mai în vârstă și să așteptați doi sau trei ani pentru a-l lăsa să revină la înflorire completă. Alte motive pentru care liliac Bush nu înflorește Următorul tău pas este să verifici condițiile de creștere ale liliacului tău. Liliacurile vor soare plin, ceea ce înseamnă aproximativ șase ore pe zi de soare. 

Chiar dacă liliacul tău este în umbră parțială , nu se va descurca la fel de bine, așa că asigură-te că alți copaci nu îi blochează soarele. Mulcirea în jurul arbustului de liliac ajută la controlul buruienilor și împiedică uscarea rădăcinilor. Pe vreme uscată, este important să udați un liliac în mod regulat. Cu toate acestea, liliacii prosperă în solul bine drenat și nu-i plac rădăcinile umede și umede. Dacă vă fertilizați liliacul care nu înflorește, opriți-vă. Liliacurile suprafertilizate vor crește multă verdeață delicioasă, dar nu vă vor oferi înflorirea pe care o sperați. Liliacurile nu necesită prea mult îngrășământ , cu excepția, poate, a unei hrăniri ușoare primăvara.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe