Care arpagic este mai bun de plantat - mare sau mic ? Cultivarea arpagicului in gradina

 

Conform celor mai multe informații despre ceapă, numărul de frunze pe care planta le produce înainte ca zilele să se scurteze determină dimensiunea cepei. Prin urmare, cu cât plantați mai devreme sămânța (sau plantele), cu atât veți crește ceapa mai mare. Ceapa poate fi cultivată din semințe , arpagic sau plante. Semințele se dezvoltă vara odată ce florile încetează să înflorească. Semințele pot fi semănate direct în grădină primăvara foarte devreme, cu plantele de ceapă gata pentru recoltare până la sfârșitul verii/începutul toamnei. 

 Arpagicul, care sunt cepe mici cultivate din sămânța anului precedent , au, de obicei, de dimensiunea marmurei atunci când sunt recoltate și depozitate până în primăvara următoare, când pot fi plantate. Plantele de ceapă sunt, de asemenea, pornite din semințe, dar au doar aproximativ dimensiunea unui creion atunci când sunt trase, moment în care, plantele de ceapă sunt vândute grădinarilor. 

Arpacicul și plantele sunt, în general, cele mai populare metode de cultivare a cepei. Informațiile obișnuite despre ceapă ne spun că este adesea mai ușor să crești ceapă mare din plante decât din semințe. 

 Cultivarea ceapelor mari 

Este doar unul dintre acele fapte despre ceapă că cheia pentru a crește ceapa mare este plantarea timpurie, cu îngrășământ sau compost . Semințele pot fi, de asemenea, semănate în tăvi și lăsate într-un loc răcoros până când răsadurile ajung la aproximativ 1-2 inci (2,5-5 cm.) înălțime, moment în care pot fi plasate în ghivece biodegradabile adânci umplute cu pământ liber, compostat. 

Așezați răsadurile în partea de sus și păstrați ghivecele oarecum uscate pentru a încuraja o înrădăcinare mai extinsă pe măsură ce se deplasează în jos în căutarea umidității. Plantați ghivecele în grădină la începutul primăverii și, pe măsură ce absorb umezeala din sol, se vor descompune în cele din urmă, încurajând un sistem de rădăcină secundar lângă suprafața solului, care va produce ceapă mai mare.

Mai multe, despre care arpagic este buna de plantat, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe