Distanta de plantare intre capsuni

 

Plantați la mijlocul primăverii sau la sfârșitul verii/începutul toamnei (nu mai târziu de a doua săptămână a lunii septembrie în regiunile sudice sau prima săptămână a lunii septembrie în nord), în sol umed. Pregătiți-vă terenul săpat în două găleți de gunoi de grajd bine putrezit sau de grădină .

Se poate inlocui fie cu compost de grădină de casă, fie la compost de semințe/ghiveci:

 • Compostul de grădină este un ameliorator de sol făcut din deșeuri vegetale descompuse, de obicei într-un coș de compost sau grămadă. Se adaugă în sol pentru a-și îmbunătăți fertilitatea, structura și capacitatea de reținere a apei. 
• Composturile pentru semințe sau ghivece sunt folosite pentru creșterea răsadurilor sau a plantelor în containere – sunt disponibile o gamă largă de composturi produse comercial, realizate dintr-un amestec de diverse ingrediente, cum ar fi lut, nucă de cocos, turbă, nisip și îngrășământ, deși puteți amesteca proprii. compostpe metru pătrat. Adăugați un îngrășământ de uz general.

Săpați o groapă suficient de mare pentru a planta rădăcinile. Tăiați ușor rădăcinile la 10 cm dacă este necesar, apoi întindeți-le în gaură. A

 Coroana se află de obicei la baza plantelor erbacee, adesea identificată prin muguri la nivelul solului, de obicei acolo unde rădăcinile și tulpinile se unesc la nivelul solului. 
Plantarea la adâncimea corectă este importantă – dacă coroana este plantată prea adânc, aceasta va putrezi, dacă este plantată prea puțin, plantele se vor usca și vor muri. Udă bine plantele. Spați plantele la 35–40 cm una de cealta, pe rânduri la 75–100 cm .

 Mulți grădinari cultivă căpșuni prin folie de polietilenă, în mod ideal alb cu negru pe partea inferioară, dar orice folie de mulci din plastic va face bine. Acest lucru suprimă buruienile, reține apa în sol și oprește stropirea solului pe fructe. Un sistem de irigare, cum ar fi o conductă cu scurgeri, instalat sub folie ajută, de asemenea, la menținerea umidității. Când plantați toamna sau primăvara devreme, îndepărtați primul rosu de flori pe căpșunile perpetue, dar cu căpșunile care fructifică vara îndepărtați florile numai dacă plantele sunt slabe.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii