Fertilizator din coji de banană pentru îngroșarea răsadurilor

Apa din coajă de banană este un produs secundar nutrițional de bucătărie care poate fi folosit pentru fertilizarea plantelor, deoarece mineralele pe care le conține sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.


Mineralele și substanțele nutritive, atunci când sunt extrase din cojile de banană, pot fi folosite pentru a fertiliza plantele. Apa din coaja de banană furnizează plantelor o cantitate substanțială de potasiu (K), un macronutrient care este folosit pentru a dezvolta imunitatea la stresul din mediu și dăunători, promovând în același timp creșterea sănătoasă a plantelor.


Bananele sunt un fruct foarte comun în bucătărie. Cojile pot oferi plantelor noastre nutrienți vitali în afară de potasiu, pentru care este cunoscut. 


Beneficiile folosirii apei din coajă de banană pentru rasaduri


Sursă ecologică de îngrășământ pentru plante.

Stimulează creșterea plantelor, în special la roșii .

Crește producția de fructe și culturi

Reduce costurile de întreținere a instalației.

Ne permite să reutilizam deșeurile din bucătărie, de ex. apa de orez .

Economisește costul de achiziție a îngrășămintelor.

Previne arsurile asociate cu aplicarea de îngrășăminte anorganice.

Promovează o populație sănătoasă de bacterii în sol.

Metoda organică de combatere a dăunătorilor.

Usor de obtinut.

Ce este apa din coaja de banane?

Apa din coajă de banană este apă bogată în nutrienți, obținută prin fierberea sau înmuierea cojilor de banană în apă. Oferă plantei o sursă organică de nutrienți care promovează creșterea plantelor, prevenind în același timp deficiențele asociate cu un nivel scăzut de potasiu, inclusiv arsarea maro și ondularea vârfului frunzelor.

Înmuierea cojilor în apă permite eliberarea lent a nutrienților din coji. După 3 până la 5 zile, amestecul este de obicei gata și poate fi folosit pentru a hrăni plantele. Apa rezultată iese sub forma unei soluții asemănătoare ceaiului și este adesea numită îngrășământ pentru ceai de banane. Când este fiartă , temperatura ridicată a apei descompune fibrele cojii, permițând potasiului și manganului să se deplaseze cu ușurință în apă. Fierberea durează de obicei între 30 și 45 de minute pentru a oferi suficient timp pentru a avea loc leșierea minerală. Apa se obtine apoi prin strecurarea cojilor de banana si se lasa sa se raceasca. Este important de reținut că nu toate mineralele sunt îndepărtate de la fierbere și cojile în sine au încă o cantitate bună de minerale în ele.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii